Κυκλοφόρησε το 2021 στο Netflix και σάρωσε. Έναν χρόνο μετά, αναγορεύτηκε ως η πιο εμπορική ταινία στην ιστορία της πλατφόρμας. Πάνω από 454 εκατομμύρια ώρες προβολής είχε η συγκεκριμένη ταινία. Και πώς να μην έχει, όταν πρωταγωνιστές είναι ο Ράιαν Ρέινολντς, η τότε σε limit up Γκαλ Γκαντότ και ο, σε ακόμα μεγαλύτερο limit up τότε, Ντουέιν Τζόνσον.

Η απήχηση του Red Notice, περί ου ο λόγος, είχε οδηγήσει το Netflix άμεσα στο να παραγγείλει ακόμα δύο ταινίες, με το sequel να είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει προς το τέλος του 2022 ή, το αργότερο, στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Έχουν όμως περάσει 3 χρόνια κι όχι απλώς το Red Notice 2 δεν βγήκε στο Netflix, αλλά δεν έχει υπάρξει καν ενημέρωση από το Netflix για το τι μέλλει γενέσθαι, αν υπάρχει ακόμα στο πλάνο, αν δε θα υπάρξουν sequel, κάτι τέλος πάντων.

Η πιο εμπορική ταινία του Netflix «χάθηκε»: Πώς ο Ντουέιν Τζόνσον έγινε «κόκκινο πανί» και καθυστερεί το sequel

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε πρόσφατα δημοσιεύματα από το TheWrap και το ScreenRant, υπαίτιος για όλο αυτό το αλαλούμ είναι ο Ντουέιν Τζόνσον.

Για τον The Rock υπάρχουν τα τελευταία χρόνια αρκετά παράπονα για ασυνέπεια στα ωράρια γυρισμάτων και για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, με τις αναφορές να κάνουν λόγο για καθυστέρη από 5 ως 8 ώρες σε μέρες γυρισμάτων, ενώ έχουν υπάρξει φορές που δεν εμφανίστηκε καν. Αυτό συνέβη και στο Red Notice δύο φορές, με τον Ράιαν Ρέινολντς να γίνεται έξαλλος με τον Τζόνσον και να βρίσκονται στα μαχαίρια. Αυτό έγινε στην πρώτη ταινία, τσακώθηκαν, φαίνεται πως τα βρήκαν, αλλά συνέβη ξανά στα γυρίσματα για την 2η ταινία, με αποτέλεσμα να μπουν όλα σε παύση.

Η Γκαλ Γκαντότ, που βρέθηκε στη μέση της διαμάχης, έχει πει στο παρελθόν πως έχει διαβάσει το σενάριο για το sequel, κάτι που επιβεβαιώνει ότι υπήρξαν συναντήσεις και είχε υπάρξει έναρξη γυρισμάτων, με τον Τζόνσον να προκαλεί αναστάτωση λόγω της αργοπορίας του.

Δεν είναι μόνο το Red Notice στο Netflix

Το Red Notice δεν είναι το μόνο. Ίδιες αναφορές υπάρχουν και για την παρουσία του στο WWE, με τον Τζόνσον να εμφανίζεται 3 ώρες αργότερα στο πρόσφατο Wrestlemania. Πώς γίνεται όμως ένας ηθοποιός με τόσο κακή φήμη, να είναι τόσο σημαντικός; Μα γιατί τα πρότζεκτ του είναι blockbusters και φέρνουν έσοδα. Είναι τρομερός επιχειρηματίας. Έχει όμως μπλέξει τα μπούτια του με τόσα πολλά που έχει αναλάβει.

Η πιο εμπορική ταινία του Netflix «χάθηκε»: Πώς ο Ντουέιν Τζόνσον έγινε «κόκκινο πανί» και καθυστερεί το sequel

Εκτός του Red Notice 2, καθυστέρηση έχει υπάρξει και σε άλλα πρότζεκτ, όπως η ταινία Moana με ανθρώπους, η 3η ταινία Jumanji, το sequel του Hobbs and Shaw και κάμποσα άλλα. Έχοντας πια μεγάλη ενασχόληση με το WWE, έχοντας την εταιρεία του με την τεκίλα, έχοντας και μια οικογένεια, ο Τζόνσον έχει βάλει πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Να μπει στην εξίσωση και η χριστουγεννιάτικη ταινία για το Netflix με τον Κρις Έβανς που γύριζε το 2022. Πριν λίγες μέρες, ανάρτησε βίντεο από προπόνηση για ταινία όπου θα κάνει έναν αθλητή του UFC.

Και ασυνεπής εκ χαρακτήρος να μην είναι ο Τζόνσον, με τόσες υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, οι οποίες απαιτούν τον ίδιο κεντρικό πρόσωπο, μοιάζει λογικό να αδυνατεί να αντεπεξέλθει. Συν ότι πριν κάποιο διάστημα είχε εκφράσει την κούρασή του να υποδύεται διαρκώς ρόλους που απαιτούν σωματική αντοχή και ήθελε να δοκιμαστεί σε πιο ποιοτικά πράγματα, σε ρόλους με βάθος χαρακτήρα. Θέλει να βρεθεί στα Όσκαρ ως υποψήφιος. Παράλληλα, καλοβλέπει διαρκώς και την πολιτική ενασχόληση.

Όλα αυτά που έχει πάρει στους ώμους του, όσο μεγάλοι κι αν είναι, είναι υπερβολικά πολλά, είναι υποχρεώσεις 3 ατόμων τουλάχιστον. Κι ας είναι ημίθεος στην ταινία Μοάνα. Θεός να ήταν, πάλι δεν θα τα προλάβαινε.

Όλα τα παραπάνω έρχονται να εξηγήσουν με κάποιον τρόπο και το πώς βρέθηκε ο Τζόνσον σε διαμάχη με τον Βιν Ντίζελ πίσω στο 2016. Μια διαμάχη που μάλλον τελείωσε με την κοινή τους συμμετοχή στο τελευταίο Fast X.

Κάπως έτσι, από τη μανιώδη δίψα του Τζόνσον, το Netflix θα πρέπει να τηρήσει στάση αναμονής για τη συνέχεια της πιο εμπορικής του ταινίας.