Μην προλάβουμε να δούμε μια καλή ταινία στο Νο1 του Netflix, αμέσως να εμφανιστεί κάποια χαζοαμερικανιά, κάποια χαζορομαντική κομεντί και να στρογγυλοκάτσει. Αυτό έγινε και με την ταινία Ticket to Paradise, όπου πρωταγωνιστούν ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Τζούλια Ρόμπερτς, η οποία εκθρόνισε το Under Paris από την κορυφή του Netflix, για το οποίο σου γράψαμε εδώ πόσο καλό shark horror είναι.

Το Ticket to Paradise κυκλοφόρησε το 2022 και ανέβηκε στο Netflix το σαββατοκύριακο, κατακτώντας την κορυφή των netflix movie trends πολύ γρήγορα. Κάτι που είναι αναμενόμενο, όχι μόνο γιατί ο κόσμος έλκεται από τα δύο ονόματα, από τους πρωταγωνιστές, αλλά και γιατί η νόρμα στο Netflix το 2024, είναι τέτοιες ταινίες με μέτριο σενάριο και αδιάφορη εκτέλεση, να πηγαίνουν πολύ γρήγορα στο Νο1 και να μένουν για καιρό.

Πραγματικά, αυτή η ταινία είναι από εκείνα τα δείγματα που επιβεβαιώνουν ότι στο Χόλιγουντ υπάρχουν και ξεπέτες, υπάρχουν χρήματα που κάπως πρέπει να ξοδευτούν, να δικαιολογηθούν, που καταλήγουν σε τέτοιες ταινίες.

Υπάρχει ένας κανόνας σε όσους γράφουν κριτικές για ταινίες, που λέει ότι πρέπει να κρίνουμε μια ταινία για αυτό που είναι, για αυτό που τα συστατικά της υπόσχονται ότι θα καταθέσουν και όχι για αυτό που εμείς θα θέλαμε να δούμε.

Το Ticket to Paradise, αν πας να το κρίνεις με κριτήριο μια σούπερ ποιοτική ταινία Φεστιβάλ Καννών, θα καταλήξεις πως είναι μια…πατάτα. Αν πας να το κρίνεις για αυτό που είναι, μια αμερικανιά, μια χαζοκομεντί, τότε…θα καταλήξεις πως είναι μια πατάτα.

Η ταινία που βρίσκεται στο Νο1 του Netflix, ακόμα και για αυτό που είναι, δεν παλεύεται. Σούπερ βαρετή, δεν σε κρατάει καθόλου, κάτι που είναι επίτευγμα για ταινία με τόσο γοητευτικό πρωταγωνιστικό δίδυμο. Η συνένωση Τζούλια Ρόμπερτς και Τζορτζ Κλούνεϊ είναι πάντα όμορφη, αλλά θα προτιμούσαμε να τους δούμε στην πραγματική ζωή, σε ένα μπαρ, να τα πίνουν, να τρώνε και να συζητάνε, παρά σε αυτή την ταινία.

Το Νο1 του Netflix έχει σούπερ δίδυμο να πρωταγωνιστεί, αλλά είναι σούπερ...σούπα!

Τι αφορά το Νο1 του Netflix

Εκεί όπου υποδύονται ένα πρώην ζευγάρι, που χώρισε μετά από 5 χρόνια γάμου, που μισού σφόδρα ο ένας τον άλλον σε βαθμό που η Τζόρτζια (Ρόμπερτς) να λέει στην αρχή ότι φροντίζει να βρίσκονται ακόμα και σε διαφορετικό timezone. Όμως, με τον Ντέιβιντ έχουν μια κόρη, η οποία θα παντρευτεί με έναν καλλιεργητή φυκιών στην Ινδονησία και θα μείνει εκεί μαζί του. Οπότε, καλεί τους γονείς της στην 4ήμερη τελετή που θα γίνει στην πατρίδα του γαμπρού, ο οποίος θεωρείται εξέχων μέλος της κοινότητας του και πλούσιος.

Η συμπαρουσία τους σε έναν τόπο, σε διπλανά δωμάτια, πυροδοτεί εντάσεις, αλλά οι δυο τους πάνε με ένα κοινό όραμα στο Μπαλί: να εμποδίσουν τον γάμο. Όχι γιατί αντιπαθούν τον γαμπρό, αλλά γιατί θεωρούν τον γάμο τεράστιο λάθος, όπως απέδειξε και η δική τους περίπτωση, και θέλουν να γλυτώσουν την κόρη τους από το διαζύγιο. Αυτό πιστεύουν.

Με αυτή τη διάθεση, καταφέρνουν να φέρουν απέναντι τους την κόρη τους και την κοινότητα, αλλά γρήγορα θα καταλάβουν πως είχαν μείνει χωρίς κανέναν λόγο για τόσα χρόνια στο μεταξύ τους μίσος και πως, μάλλον, είχαν βιαστεί τότε να τελειώσουν τον γάμο τους.

Το Νο1 του Netflix έχει σούπερ δίδυμο να πρωταγωνιστεί, αλλά είναι σούπερ...σούπα!

Αν καταφέρεις να φτάσεις ως το φινάλε του Νο1 του Netflix, θα αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι τελικά ο Άνταμ Σάντλερ κάνει καταπληκτικές ταινίες, όταν όλα τα στόρι περιλαμβάνουν ταξίδια με φίλους ή ωραίες γυναίκες, σε μαγευτικούς προορισμούς. Τουλάχιστον, ο Σάντλερ δεν κρύφτηκε ποτέ.

Το Ticket to Paradise θα μπορούσε να είναι ταινιάκι διαφήμισης του Μπαλί. Είναι εμφανές πως έγινε για να πάνε ταξιδάρα δωρεάν οι συντελεστές εκεί και να πουν ότι γύρισαν και μια ταινία, έτσι για να περνάει η ώρα.

Φλατίλα όσο δεν πάει, χωρίς ουσιαστική πλοκή, με τους Κλούνεϊ και Ρόμπερτς να είναι για Χρυσό Βατόμουρο, με οτιδήποτε δεν τους περιλαμβάνει να είναι ανιαρό και σχεδόν ενοχλητικό, το Νο1 του Netflix είναι από τα πιο ξεκάθαρα pass που έχουμε δει στην πλατφόρμα.

Απαγγελία να έκαναν το σενάριο από το χαρτί, καλύτερα θα τα έλεγαν.