Αρκετά αλλαγμένη η σύνθεση της πρώτης 5άδας ταινιών του Netflix σε σύγκριση με αυτήν της περασμένης εβδομάδας. Και θα αλλάξει κι άλλο λογικά, πολύ άμεσα, καθώς τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές είχε μόλις προστεθεί στη λίστα το «Χαριποτερίστικο» The Secrets of Dumbledore (από τη σειρά ταινιών Φανταστικά Ζώα), δεν είχε προλάβει να το «τσιμπήσει» ο αλγόριθμος.

Γενικώς ομιλώντας, πρόκειται για ένα top 5 που δεν έχει κάτι κακό. Και αυτό δεν είναι καθόλου δεδομένο στην κατά τα άλλα αγαπημένη μας Νο1 πλατφόρμα streaming εκεί έξω…

Netflix Golden Kamuy

Netflix: Η 5άδα ταινιών που προηγείται στις προτιμήσεις του κοινού

#1 Ice Age: Dawn of the Dinosaurs

Η Disney έχει αρχίσει τους τελευταίους μήνες να δίνει ταινίες της στο Netflix για να αντεπεξέλθει στις αστοχίες που έφεραν οικονομική ζημία και το Ice Age μπήκε στην πλατφόρμα. Αν έχεις και Disney+ δε θα ξέρεις πού να τα δεις. Στην πρώτη θέση έχουμε την 3η ταινία, εκεί όπου ο Μάνι και η Έλι περιμένουν να γεννήσουν, ο Ντιέγκο θέλει να αναζητήσει το χαμένο του άγριο ένστικτο μακριά από την παρέα και ο Σιντ, στενοχωρημένος, καταλήγει να παίρνει κάτι αυγά δεινοσαύρου, να τα επωάζει, να βγαίνουν δεινοσαυράκια και να οδηγεί τους φίλους του σε μια περιπέτεια στα έγκατα της Γης όπου οι δεινόσαυροι είναι ακόμα ζωντανοί. Και εκεί ηγείται ο τρελάρας Μπακ.

#2 Golden Kamuy

Μια μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στην Ιαπωνία, μια live-action ταινία από αυτές που όταν το Netflix εντοπίζει, σπεύδει να καπαρώσει.

Μια ιστορία εκδίκησης, που αντλεί ύλη απο πολύ πετυχημένο manga και θα ικανοποιήσει σίγουρα τους φαν του είδους. Είναι σπιντάτο, δεν κάνει κοιλιές και υπηρετεί το σκοπό του. Αρκετά ενδιαφέρον, κοντολογίς.

#3 In Good Hands 2

Τουρκική μυθοπλασία και coming of age/feelgood ταινία γίνεται; Κι όμως, να που γίνεται. Όχι ότι θα σκίσεις και τα ρούχα σου με το In Good Hands, ειδικά αν το ακούσεις στα απωθητικά τούρκικα. Αλλά για χάρη του Αταμάν, θα την κάνουμε κι αυτή τη θυσία. Στην ταινία, για να μη χάνουμε και τις συνήθειες μας, το στόρι ξεκινάει από τον θάνατο μιας μητέρας και αυτό το κενό θα κληθούν να καλύψουν ένας πατέρας με τον γιο του, ενώνοντας τις ζωές τους πιο σφιχτά από πριν.

#4 Ice Age: Collision Course

Το 5ο μέρος της Εποχής των Παγετώνων καταλαμβάνει την 4η θέση στο Netflix και πιστεύουμε πως θα είναι για αρκετές εβδομάδες στην πεντάδα. Στην Τροχιά Σύγκρουσης, ο άτακτος Σκρατ κάνει κουταμάρες στο διάστημα με αποτέλεσμα ένας τεράστιος αστεροειδής να κατευθύνεται στη Γη και η σύγκρουση να είναι μοιραία για κάθε έμβιο ον. Οπότε, η ομάδα του Μάνι, με την ηγεσία, ξανά, του Μπακ, που αναδύεται από το δάσος των δεινοσαύρων, θα πρέπει να βρουν τρόπο να προσελκύσουν τον αστεροειδή μακριά από τη Γη. Πώς θα το καταφέρουν; Με μπόλικη τύχη.

#5 Ρομπέν των Δασών

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ αφηγείται το ξεκίνημα του μύθου του Ρομπέν των Δασών, σε ένα blockbuster που δεν γίνεται ποτέ ουάου, αλλά αποτελεί αναντίρρητα μια αξιόλογη προσπάθεια.

Με τον Ράσελ Κρόου στον πρωταγωνιστικό ρόλο και την Κέιτ Μπλάνσετ στο πλευρό του, έχουμε να κάνουμε με μια ταινία που ρέει ωραία ακόμα και όταν χαμηλώνει, ενίοτε, ρυθμούς.

Σίγουρα δεν θα το μετανιώσεις αν του χαρίσεις το κλικ σου μπαίνοντας στο Netflix.