Δυστοπικοί κόσμοι, περίεργες υποθέσεις, συναισθήματα (οι άνθρωποι δεν ζουν χωρίς αυτά), υπερβατικές εφευρέσεις και μία εικόνα από το μέλλον που… μπορεί να ζήσουμε «πρωταγωνιστούν» σε αυτές τις ταινίες που προβάλλει το Netflix.

Annihilation

Η ταινία επιστημονικής φαντασίας Αφανισμός (Annihilation), παραγωγής 2018, σε σκηνοθεσία και σενάριο Άλεξ Γκάρλαντ, βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Τζεφ Βάντερμιρ, εστιάζει σε μία ομάδα επιστημόνων που πηγαίνουν στο «Shimmer» (Λαμπύρισμα), μια μυστηριώδη ζώνη που έχει αποκλειστεί, όπου συμβαίνουν μεταλλάξεις στη χλωρίδα και την πανίδα.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Νάταλι Πόρτμαν, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Τζίνα Ροντρίγκεζ, Τέσσα Τόμπσον, Τούβα Νοβότνι και Όσκαρ Άιζακ.

They Cloned Tyrone

Το They Cloned Tyrone είναι μια κωμωδία μυστηρίου επιστημονικής φαντασίας, παραγωγής του 2023 σε σκηνοθεσία Τζόελ Τέιλορ, με πρωταγωνιστές τους Τζον Μπογέγκα, Τεγιόνα Πάρις και Τζάμι Φοξ, ενώ ο Ντέιβιντ Άλαν Γκρίερ και ο Κίφερ Σάδερλαντ κάνουν πέρασμα από την ταινία σε δεύτερους ρόλους.

Το κεντρικό τρίο αποκαλύπτει μια σκιώδη κυβερνητική συνωμοσία κλωνοποίησης. Ο Φοντέιν είναι έμπορος ναρκωτικών σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά που ονομάζεται Γκλεν. Ο Σλικ Τσαρλς, ένας προαγωγός και πελάτης του, καβγαδίζει με μία πόρνη, τη Yo-Yo.

Όταν ο Φοντέιν θα πάει σε ένα μοτέλ για να βρει τον Σλικ να του πάρει κάποια χρωστούμενα, μια συμμορία τοπικών του εχθρών θα τον γαζώσει καθώς θα φεύγει.

Το περίεργο είναι ότι το επόμενο πρωί ο Φοντέιν ξυπνάει στο κρεβάτι του. Ελαφρώς ανήσυχος, με μια αίσθηση πως κάτι δεν πάει ακριβώς και χωρίς να θυμάται τον θάνατό του. Και πάει να ζήσει ξανά, ανύποπτος, τη μέρα του.

Όμως το μυστήριο της προηγούμενης βραδιάς θα προσπαθήσει να λύσει ο Σλικ, ο οποίος φρικάρει όταν τον ξαναβλέπει μπροστά του ολοζώντανο, να συνεχίζει την κουβέντα σαν οι πυροβολισμοί να μη συνέβησαν ποτέ.

Οι δυο τους αρχίζουν να αναρωτιούνται τι διάβολο συμβαίνει. Και σε αυτή τους την αναζήτηση θα τους βοηθήσει η πάρα πολύ ορεξάτη για περιπέτεια και μυστήριο Yo-Yo, η οποία έχει ως πρότυπο τη Νάνσι Ντρου και γενικά όταν μυρίζεται πως κάτι δεν πάει καλά, δεν έχει πρόβλημα να ορθώσει ανάστημα. Καήκατε λίγο; Απολαύστε το!!!

Predestination

Το Predestination (Ταξιδιώτης στον Χρόνο) είναι ένα αυστραλιανό sci-fi θρίλερ, που βασίζεται στο μυθιστόρημα «All You Zombies» του Ρόμπερτ Χάινλαϊν, με πρωταγωνιστές τους Ίθαν Χοκ, Σάρα Σνουκ και Νόα Τέιλορ.

Η υπόθεση επικεντρώνεται στη ζωή ενός κυβερνητικού πράκτορα, ο οποίος αποστέλλεται σε μια σειρά από επικίνδυνα ταξίδια σε διαφορετικές χρονικές περιόδους προκειμένου να επιβάλει το νόμο, προβλέποντας και σταματώντας εγκλήματα πριν αυτά εκτελεσθούν.

Η μεγαλύτερη αποστολή της καριέρας του είναι να σταματήσει έναν αδίστακτο βομβιστή με τ’ όνομα «Fizzle Bomber», που έχει ως στόχο την καταστροφή της Νέας Υόρκης το 1970.

Εκείνη ακριβώς την στιγμή μπαίνει στη ζωή του η διαφυλική Τζέην ή Τζον, η οποία θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην αποστολή του.

Η mind-blowing ταινία των αδερφών Μάικλ & Πίτερ Σπίρινγκ είναι ακριβώς το είδος ταινίας για την οποία όσα λιγότερα γνωρίζεις, τόσο το καλύτερο! Δεν χρειάζονται αναλύσεις και τα σπόιλερ θα χαλάσουν τη μαγεία…

Cities of Last Things 

Αυτή η συναρπαστική ιστορία του Ho Wi Ding, που εκτυλίσσεται με αντίστροφη χρονολογική σειρά, αποκαλύπτει τον γεμάτο εσωτερικό κόσμο ενός ανθρώπου και τις συνθήκες που οδήγησαν σε μια απόφαση που του άλλαξε τη ζωή.

Από την εντυπωσιακή εναρκτήρια εικόνα ενός άνδρα που εκσφενδονίζεται μέχρι θανάτου από μια πολυώροφη πολυκατοικία, το Cities of Last Things του Ho Wi Ding αυτοαναγγέλλεται ως μία ελεύθερη πτώση – μια σπείρα στα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή τη φρικτή τραγωδία.

Η ιστορία ακολουθεί τον Λάο Ζανγκ, έναν καταθλιπτικό, πρώην αστυνομικό που τσακώνεται για έναν χαμένο έρωτα με την άπιστη σύζυγό του.

Αλλά ο Λάο Ζανγκ σκοπεύει να δράσει επιτέλους, με μια μεθοδική μανία, με την ελπίδα να σκοτώσει τον βαθιά ριζωμένο πόνο που τον διαλύει.

Καθώς παρακολουθούμε το χρόνο προς τα πίσω, αρχίζουμε να βλέπουμε τον κόσμο να ανοίγει γύρω του, αποκαλύπτοντας τις σχέσεις του με τις γυναίκες που ήταν καθοριστικές για το πρόσωπο που έχει γίνει.

Η ταινία Cities of Last Things χτίζει ένα ορατό, μη κηρυγματικό πορτρέτο της κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής μέσα από το φακό ενός συναισθηματικού δράματος.

Μέσω της απρόσκοπτης ανάμειξης των ειδών του, από sci-fi στο νουάρ έως το ρομαντικό, ο γεννημένος στη Μαλαισία Ho χρησιμοποιεί επιβλητικά την κινηματογραφική γλώσσα ως εργαλείο για να συζητήσει τη ρίζα της συλλογικής μας θλίψης, που είναι ίσως το ίδιο πράγμα που μας κάνει ανθρώπους.

Πρωταγωνιστούν οι Τζακ Κάο, Χονγκ-Τσι Λι, Λουίζ Γκρίνμπεργκ.

See You Yesterday

Το φιλμ επιστημονικής φαντασίας See You Yesterday εμπνέεται από μία σύντομης διάρκειας ταινία του Στέφον Μπρίστολ που σκηνοθετεί, ενώ ο βραβευμένος με Όσκαρ, Σπάικ Λι επωμίζεται καθήκοντα παραγωγού.

«Πρωταγωνιστές» είναι δύο λυκειόπαιδα και επιστημονικές διάνοιες, οι κολλητοί C.J. και Σεμπάστιαν που αφιερώνουν όλο τους τον χρόνο για την υλοποίηση μίας δική τους αυτοσχέδιας εφεύρεσης η οποία επιτρέπει να ταξιδέψεις στον χρόνο.

Όταν ωστόσο, ο μεγαλύτερος αδερφός της C.J., o Κάλβιν, πεθαίνει έπειτα από μία συνάντησή του με άνδρες της αστυνομίας, το παραπάνω χαρισματικό δίδυμο αποφασίζει να θέσει σε εφαρμογή την ιδιότυπη κατασκευή που έφτιαξαν προκειμένου να σώσουν τον νεαρό.

Πρωταγωνιστούν οι Έντεν Ντάνκαν Σμιθ, Ντάντε Κρίτσλοου, Μπράιαν «Astro» Μπράντλεϊ, Τζόναθαν Νιβς κ.ά.