Τι βλέπει ο λαός στο Netflix αυτήν την εβδομάδα; Ποιες ταινίες οδηγούν τις εξελίξεις στη λίστα με τις 5 πιο δημοφιλείς στο ελληνικό κοινό; Δεν ρωτάμε μόνο, έχουμε και τις απαντήσεις!

Έπονται παρακάτω, σε μια φρέσκια σύνθεση, αφού την προηγούμενη εβδομάδα το τοπίο ήταν πολύ διαφορετικό. Άλλαξε ο χρόνος, αλλάξανε και τα δεδομένα, συμβολικό και πρακτικό…

Οι 5 πιο δημοφιλείς ταινίες του Netflix αυτή τη στιγμή

Society of the snow

Η ιστορία είναι μάλλον γνωστή. Φρικιαστική, κατά βάση. Απ’ αυτές που μια φορά να ακούσεις, δεν ξεχνάς. Για εκείνο το αεροπλάνο που έπεσε το 1972 στα παγωμένα βουνά των Άνδεων. Και τον κανιβαλισμό που αναγκάστηκαν να κάνουν για να μείνουν ζωντανοί όσοι από τα μέλη της ομάδας ράγκμπι της Ουρουγουάης και οι συνοδοί τους δεν πέθαναν στην πρόσκρουση. Έχει γίνει και παλιά ταινία. Με τον εύγλωττο τίτλο «Οι Επιζήσαντες».

Τι το καινούριο μας προσφέρει αυτή η version με τον τίτλο πια «Κοινωνία του Χιονιού»; Ο λαός του Netflix πατάει το play για να μάθει. Με το που ανέβηκε η ταινία πήγε καρφί στο Νο1.

Δεν μιλάει (μόνο) το hype. Το 7,9 που έχει ως τώρα στο Imdb μπορεί να πέσει στην πορεία (συνήθως έτσι συμβαίνει) αλλά όχι και πάρα πολύ. Υπάρχει δηλαδή ένα βασικό ISO ποιότητας γι’ αυτό που όλο και περισσότεροι περιγράφουν ως μια συναρπαστική και καθηλωτική εμπειρία.

Για 2 ώρες και 25 λεπτά είσαι εκεί. Το ζεις, το αισθάνεσαι, σε πονάει με τις σκληρές αλήθειες που μεταφέρει, με την ωμότητα και τον κυνισμ;o. Η ταινία δεν χάνει ποτέ σε ρυθμό και κλίμα και δεν σταματάς στιγμή να σκέφτεσαι πως δεν είναι κάτι που φαντάστηκε κάποιος, αλλά κάτι που πραγματικά συνέβη.

Netflix

Under the Tuscan Sun (Ηλιόλουστος Έρωτας)

Το 2003 πρωτοβγήκε αυτή η ταινία, πλέον είναι διαθέσιμη μέσω του Netflix. Ευκαιρία να τη μάθουν οι νεότεροι. Για το είδος της μια χαρά είναι, τη βλέπεις με χαμόγελο και περνάς ευχάριστα. Μαγευτικά τα τοπία της Τοσκάνης, ενώ η Ντάιαν Λέιν βρίσκεται σε ερμηνευτικά κέφια (ήταν στα χάι της τότε).

Τι πραγματεύεται; Έχουμε και λέμε: Ένα διαζύγιο αναστατώνει τη ζωή της συγγραφέως Φράνσις Μέις και της προκαλεί κατάθλιψη, όταν μια φίλη της, της προσφέρει 10 μέρες στην Τοσκάνη. Ακολουθώντας την συμβουλή της η Φράνσις εγκαταλείπει το Σαν Φρανσίσκο και εγκαθίσταται στην Τοσκάνη και περνάει τα καλύτερα της χρόνια σε αυτό το ευλογημένο μέρος της Ιταλίας…

Netflix

Morbius

Ο Τζάρεντ Λέτο έλκει ως όνομα, κατανοητό. Είναι και παραγωγή της Marvel. Και κάπου εδώ τελειώνουν τα όποια θετικά γι’ αυτήν την ταινία που ξεκίνησε φουριόζα στο Netflix, αλλά ξεκίνησε ήδη καθοδική πορεία.

Κι αυτό είναι το σωστό. Παραείναι άνευρη, ασύνδετη και γενικώς γεμάτη «άλφα στερητικά» στο αρνητικό τους μοτίβο για να δικαιούται κάτι καλύτερο.

Ο Λέτο έκανε (ξανά…) κάθε είδους υπερβολή όσο διαρκούσαν τα γυρίσματα για να μπει στο ρόλο, για να ταυτιστεί με τον (υπέρ) ήρωα με τάσεις βαμπίρ που έπαιζε. Τι να το κάνεις όμως άμα το σενάριο είναι «μάπα»…

Netflix

H Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες

Υπάρχει ακόμα χειρότερη ταινία στο τρέχον top 5 του Netflix από το Morbius; Ίσως να είμαστε κομμάτι πιο αυστηροί από ό,τι πρέπει με αυτό το πόνημα του Ρίντλεϊ Σκοτ, αλλά πραγματικά δεν βρίσκουμε κάτι να πιαστούμε για να το δούμε πιο θετικά. Βάσει προσδοκιών και potential ήταν μια αποτυχημένη απόπειρα. Όχι όσο ο Ναπολέων του ίδιου σκηνοθέτη, αλλά και πάλι.

Ο Κρίστιαν Μπέιλ ως Μωυσής το παλεύει, δεν αρκεί. Κατά τα άλλα, έχουμε να κάνουμε με κάτι που από πλευράς εφέ είναι μεγαλειώδες και επικό, αλλά χωλαίνει εμφανώς σε τόσα πολλά άλλα. Οι καλές προθέσεις δεν φτάνουν πάντα. Δεν είναι εντελώς χαμένος χρόνος, αλλά όχι και κάτι που σου μένει.

Netflix

Οι Απόγονοι

Αλεξάντερ Πέιν στο τιμόνι του σκηνοθέτη (του οποίου περιμένουμε πώς και πώς «Τα Παιδιά του Χειμώνα») και Τζόρτζ Κλούνεϊ σε έναν από τους καλύτερους ρόλους που τον θυμόμαστε, ενώ υποδύεται έναν αδιάφορο και παρτάκια δικηγόρο που μέσα σε μια στιγμή καλείται να αλλάξει άρδην ζωή και να είναι εκεί για τα 2 του παιδιά μετά από ένα ατύχημα της γυναίκας του, που τη ρίχνει σε κώμα.

Μια ιδιαίτερη υπαρξιακή κομεντί, που θέτει με διαφορετικό τρόπο πολύ δυνατά θέματα και σε κερδίζει με το βάθος της και το εξαιρετικό της σενάριο. Στα μάτια μας, αυτό θα έπρεπε να είναι το Νο1 του Netflix αυτήν την εποχή.

Netflix