Κοιτάς τις 5 πιο δημοφιλείς ταινίες του Netflix αυτήν την εποχή και αρχικά μια απορία την έχεις: Τι είναι «αυτό» που είναι στην κορυφή;  Μια άγνωστη πολωνική ταινία κάνει την έκπληξη…

Περνώντας έτσι 2 ταινίες που έχουν όλα τα φόντα για Νο1. Τόσο το Black Phone όσο και το The Martian είναι υψηλού level, με πολλά «τικ» καλυμμένα στα ποιοτικά κριτήρια. Περιορίζονται όμως στο… ασημένιο και στο χάλκινο μετάλλιο.

Την ίδια στιγμή, το Irish Wish παραμένει εντός 5άδας, ενώ ένα αργεντίνικο δράμα, υποσχόμενο στη θεωρία αλλά μάλλον προβληματικό στην πράξη, κάνει δυναμικό έμπα…

Netflix: Οι 5 πιο δημοφιλείς ταινίες αυτή τη στιγμή

#1 No Pressure (Χωρίς Πίεση)

Αντιγράφουμε το story: «Αφού την παρασύρουν να παρατήσει τα πάντα για να σώσει τη φάρμα της γιαγιάς της, η πρωτευουσιάνα σεφ Ολίβια ερωτεύεται έναν όμορφο αγρότη που κρύβει ένα μυστικό». Ρομαντική κωμωδία; Ακριβώς.

Τι άλλο ξέρουμε για το ολόφρεσκο Νο1 του Netflix; Πως μας έρχεται από την Πολωνία. Και πως ενώ παλεύει να ξεφύγει από τα συνήθη στερεότυπα, δεν αποφεύγει τελικά να γίνει προβλέψιμο.

Old fashion τηλεόραση, ΟΚ, μερικές φορές είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται κανείς. Όσοι αγαπούν τα rom-coms ας πατήσουν το play.

Netflix

#2 Black Phone (Νεκρό Τηλέφωνο)

Από τα καλύτερα θρίλερ των τελευταίων ετών και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως το Netflix που το πρόσθεσε στη λίστα του.

Ο Ίθαν Χοκ πρωταγωνιστεί σε μια ταινία που σε κρατάει «εκεί» όσο διαρκεί. Σε τρομάζει όσο… πρέπει, όπως πρέπει. Δεν μένει επίσης σε νόρμες, εξελίσσεται, «παίζει» σε διάφορα είδη.

Η πλοκή λαμβάνει χώρα στο 1978 στα προάστια του Ντένβερ, όπου κυκλοφορεί ένας κατά συρροή δολοφόνος ανηλίκων ο οποίος αφού πρώτα τα απαγάγει έπειτα τους αφαιρεί τη ζωή με βασανιστικό τρόπο. Κι αν ψήθηκες και θες να διαβάσεις ακόμα περισσότερα, πάτα ΕΔΩ.

Το Νο1 του Netflix είναι το καλύτερο Νο1 που έχεις δει το 2024: Το υποτιμημένο horror του 2022 που βλέπουν όλοι τα τελευταία 24ωρα

#3 The Martian (Ο Αρειανός)

Το βιβλίο του Άντι Γουάιρ ήταν απλώς καταπληκτικό, μια αναγνωστική απόλαυση από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα. Μια εξαιρετική πρώτη ύλη, πάσα για… γκολ για όποιον αποφάσιζε να το μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη.

To έκανε ο Ρίντλεϊ Σκοτ, διάλεξε τον Ματ Ντέιμον για το ρόλο του πρωταγωνιστή και… μια χαρά. Μια ταινία επιβίωσης στον Άρη, που ενώνει χιούμορ και επιστημονική γνώση με άρτιο τρόπο, must see το Νο3 του Netflix.

Netflix

#4 Irish Wish

Λίντσεϊ Λόχαν, ρομαντική κομεντί και αυτά είναι όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το Νο4 του Netflix αυτήν την εποχή – ήταν στην κορυφή την περασμένη εβδομάδα.

Πόσο κλισέ του είδους αντέχεις; Ξεκίνα να το βλέπεις και θα πάρεις την απάντησή σου. Δεν είναι… υποχρεωτικό πάντως, έτσι;

Netflix

#5 Rest in Peace

Αργεντίνικη παραγωγή που κινείται θεματικά στους άξονες των μυστικών, της λύτρωσης και της πολυπλοκότητας των οικογενειακών σχέσεων. Των συνεπειών που έχουν οι πράξεις. Και του κατά πόσο μπορούμε να ξεφύγουμε από το παρελθόν μας.

Λόγω χρεών, ένας πατέρας εγκαταλείπει την οικογένεια του και διαφεύγει στο εξωτερικό, όπου και αλλάζει ταυτότητα. Χρόνια αργότερα, μια τυχαία ανακάλυψη τον φέρνει αντιμέτωπο με τον πειρασμό να ανακαλύψει τι έγινε η οικογένειά του ερήμην του.

To τρέχον No5 του Netflix θέτει δύσκολες ερωτήσεις για την οικογένεια, την αγάπη και τη συγχώρεση. Για τις επιλογές που καθορίζουν την ύπαρξή μας. Έχει καλή βάση η ταινία, καλές ιδέες, αλλά χωλαίνει στην πράξη.

Netflix