Έχουμε και λέμε: 2 rom-coms που πρέπει να «πουσάρει» απροκάλυπτα ο αλγόριθμος. Μια saga φαντασίας – OK, συχνά «πουλάνε» κάτι τέτοια. Και 2 ταινίες πάνω του μέσου όρου. Μάντεψε τι δεν είναι 1ο στη λίστα με τις πιο δημοφιλείς για αυτό το ΣΚ, στο Netflix

Είναι μια ακόμα από εκείνες τις φορές που το να έχεις ζωηρές ενστάσεις με το top 5 της Νο1 υπηρεσίας streaming στον κόσμο δεν το λες δα και παράταιρο. Παρεμπιπτόντως, είναι θέμα χρόνου, πιστεύουμε, να μπει πολύ γερά 5άδα το The Martian με τον Ματ Ντέιμον, που μόλις ανέβηκε στη λίστα του Netflix.

Netflix: Οι 5 πιο δημοφιλείς ταινίες γι’ αυτό το ΣΚ

#1 Irish Wish

Λίντσεϊ Λόχαν, ρομαντική κομεντί και αυτά είναι όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το Νο1 του Netflix αυτήν την εποχή. Είσαι φαν του είδους; Πάτα το play και θα δεις αυτό που πάνω κάτω περιμένεις.

Βασικά δεν υπάρχει κλισέ που να μην αναπαράγεται καθώς, και από εδώ και πέρα αντιγράφουμε την επίσημη σύνοψη, «ο έρωτας της ζωής της αρραβωνιάζεται την καλύτερή της φίλη, η Maddie (Lohan) αφήνει τα αισθήματά της κατά μέρος για να γίνει παράνυμφος στον γάμο τους στην Ιρλανδία. Μια αυθόρμητη ευχή, όμως, να βρει τον αληθινό έρωτα την κάνει να ξυπνήσει ως μέλλουσα νύφη».

#2 Damsel

Έπεσε από την κορυφή του Netflix το Damsel, παραμένει όμως δημοφιλές. Είναι ίσως αυτή η αίσθηση Stranger Things (έστω εκ του… πολύ μακρόθεν) που κομίζει λόγω της παρουσίας της Eleven, κατά κόσμον Μίλι Μπόμπι Μπράουν.

Πριγκίπισσα έχουμε, δράκο έχουμε, μοιάζει πολύ τετριμμένο, δεν είναι όμως. Είναι fun to watch, να τα λέμε αυτά.

#3 Ford V Ferrari

Είναι δυνατόν να μην είναι στο Νο1 του Netflix αυτή η ταινιάρα με τους Κρίστιαν Μπέιλ και Ματ Ντέιμον; Καταπώς φαίνεται, είναι.

H κόντρα των δύο μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών έρχεται μπροστά μας ωμή, δίχως φτιασιδώματα. Και συγκλονίζει.

Υποψήφιο και για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας το 2020 το «Κόντρα σε όλα» (όπως, μάλλον άστοχα, αποδόθηκε στα ελληνικά), αν και τα Παράσιτα ήταν τότε «άχαστο στανταράκι».

# 4 Art of Love

Τουρκικό love story που είναι πάνω από τις δυνάμεις μας να εξηγήσουμε πώς παραμένει στην πρώτη 5άδα του Netflix.

OK, μάλλον ο κόσμος εκτιμά πως η ταινία δεν σου ζητάει τίποτα περισσότερο από απλώς να κάτσεις να το χαζέψεις, να περάσεις χαλαρά την ώρα σου, νωχελικά, ήρεμα.

#5 Οι Αναμνήσεις μιας Γκέισας

Ένα πάρα πολύ καλό βιβλίο μεταφέρεται κάτι παραπάνω από τίμια επί της οθόνης. Συγκινητικό φιλμ, περνάει μηνύματα, σε κάνει να σκεφτείς και να νιώσεις πολλά πράγματα.

Το Νο5 του Netflix αυτόν τον καιρό είναι μια ταινία που αξίζει πέρα ως πέρα το χρόνο σου. Μια κατάδυση στην ιαπωνική κουλτούρα που θα σε γοητεύσει.