Δεν υπάρχουν άραγε καλύτερες ταινίες να πατήσει να δει κανείς αυτήν την εποχή στο Netflix; Προφανώς και υπάρχουν, λέμε εμείς. Αλλά ο αλγόριθμος… λέει άλλα. Και διαμορφώνεται ένα top 5 που δεν θα λέγαμε ακριβώς ότι μας έκανε δα και χαρούμενους ως συνεφίλ.

Να πούμε πως το part 2 του Rebel Moon είχε μόλις βγει στο Netflix όταν γράφαμε αυτές τις γραμμές και δεν είχε ακόμα προλάβει να μπει στην καταμέτρηση. Αν είναι πάντως τόσο κακό όσο το 1ο (και δεν βλέπουμε αλήθεια πώς μπορεί να σωθεί με τη ρότα που έχει πάρει το πόνημα του Ζακ Σνάιντερ) καθόλου μα καθόλου δεν θα αλλάξει το ύφος της τρέχουσας 5άδας. Ίσα ίσα.

Netflix: Οι 5 πιο δημοφιλείς ταινίες αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα

#1 O Γούντι ο Τρυποκάρυδος πάει Κατασκήνωση

Ψέματα δεν θα σου πούμε, δεν το έχουμε δει – και ούτε πρόκειται. Μόνο και μόνο το τρέιλερ μας έκανε να… τρομάξουμε. Διαβάσαμε και μετά τι λέει ο κόσμος που το ‘δε και έγινε μονόδρομος. Σου συνιστούμε το ίδιο: Μείνε μακριά από το τρέχον Νο1 του Netflix.

Εκτός κι αν είσαι τύπος που θες πάντα να σχηματίζεις γνώμη πριν καταδικάσεις. Οφείλουμε πάντως να σου πούμε πως πέφτει ανελέητο «κράξιμο». Ακόμα κι αν μεγάλωσες βλέποντας Γούντι, δεν θα νιώσεις νοσταλγία, αλλά οργή που σου «κατέστρεψαν» τον ήρωα της παιδικής σου ηλικίας.

#2 Love, Divided

Το αγαπάει το ρομάντζο το κοινό του Netflix, το ‘χουμε εμπεδώσει για τα καλά. Αυτή η ταινία σε αυτό το πλαίσιο ακριβώς εντάσσεται.

Κορίτσι αγαπάει αγόρι και είναι αμοιβαίο. Θα έρθει βέβαια μέσα από μια διαδικασία, ε αλλιώς δεν θα το έκαναν ταινία…

#3 I’ ll see you in my Dreams (Θα σε Δω στα Όνειρά μου)

O έρωτας στην τρίτη ηλικία είναι ο βασικός θεματικός άξονας που κινείται αυτή η ταινία, του 2015, που συναντάμε τούτη την ώρα στο Νο3 του Netflix. Η Μπλάιθ Ντάνερ (μητέρα της Γκουίνεθ Πάλτροου, για τους μη γνωρίζοντες) πρωταγωνιστεί και το κάνει πολύ καλά.

Βλέπεται αρκετά ευχάριστα η ταινία, ξυπνάει ένα αίσθημα οικειότητας. Είναι ζεστή, ανθρώπινη, με στιγμές comic relief όταν χρειάζεται, όταν δηλαδή ανεβαίνουν τα επίπεδα συγκίνησης ή απλώς το σηκώνει η φάση.

#4 What Jennifer did

Δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στο top 5 του Netflix, ο κόσμος άλλωστε, όπως μας έχει σαφώς δείξει το παρελθόν, διψάει για crime documentary.

Έχει τα απαραίτητα του είδους, αλλά θα πούμε ξανά ό,τι και την περασμένη φορά: Το βλέπεις, δεν τρελαίνεσαι όμως κιόλας.

#5 Stolen

Να το story: Μια γυναίκα από την κοινότητα των Σαμί της Σουηδίας εντοπίζει έναν δολοφόνο για να ξεκαθαρίσει μια προσωπική υπόθεση.

Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, το Νο5 αυτόν τον καιρό του Netflix μας έρχεται από τη Σουηδία. Κρίνοντας από όσα διαβάσαμε, θα μπορούσε και να είχε… μείνει εκεί, δεν θα έλειπε.