Ούτε πολλά λόγια ούτε… λίγα. Κατευθείαν στο ψητό. Τι βλέπει ο κόσμος από πλευράς ταινιών αυτήν την εποχή στο Netflix; Τι άλλαξε σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα (ευτυχώς όλα); Έχουμε τις απαντήσεις.

Netflix: Το best of ταινιών γι’ αυτό το ΣΚ

#1 The Tearsmith (Δημιουργός Δακρύων)

Δεν θα σχολιάσουμε την ελληνική απόδοση του τίτλου – OK, δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι μεταφράζεται σε φάση «τρεις λαλούν και δύο χορεύουν». Θα σχολιάσουμε, όμως, την ταινία γιατί αυτή είναι η δουλειά μας (μεταξύ πολλών άλλων) σε τούτο δω το μάταιο κόσμο.

Να το δει ή να μη το δει κανείς; Αν είσαι σε φάση «εφηβικό δράμα», για κάποιο λόγο, ΟΚ τότε πάτα το play. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση να είσαι προετοιμασμένος πως σε περιμένει ένα 5,3 στο Imdb, δηλαδή με το ζόρι κάτι που ξεπερνάει τη βάση.

Παρότι η ιταλική αυτή ταινία αντλεί πρώτη ύλη από best seller στη γειτονική χώρα, η μεταφορά επί της οθόνης χωλαίνει, πολύ. Ένα αγόρι και ένα κορίτσι που έχουν μεγαλώσει μαζί στο ίδιο ορφανοτροφείο υιοθετούνται από την ίδια οικογένεια και από εκεί που ήταν στα μαχαίρια, ο έρωτας τους χτυπάει την πόρτα – πόσο γλυκό. Αλλά και πόσο βαρετό, πόσο αφόρητα κλισέ έτσι όπως παρουσιάζεται. Τι να κάνουμε πάντως, αυτό είναι το Νο1 του Netflix αυτήν την εποχή.

#2 What Jeniffer Did

Τι έκανε η Τζένιφερ, οε ο (μα είναι τίτλος αυτός, επίτηδες το κάνουν πια;); Δες αυτό το crime documentary, φημίζεται άλλωστε το Netflix για κάτι τέτοια, και θα πάρεις την απάντησή σου.

Έχει τα απαραίτητα του είδους: Σασπένς, ανατροπές, κάμποσα WTF. Αλλά κατά βάση έχει αδύναμη αφήγηση και κάπου θα νιώσεις πως έμαθες λιγότερα από όσα θα ήθελες. Το βλέπεις, ΟΚ, δεν τρελαίνεσαι κιόλας.

#3 Bullet Train

Στα έχουμε πει αναλυτικά ΕΔΩ. Ta λέμε και εδώ συνοπτικά: Μην το χάσεις το Νο3 του Netflix αυτή την εποχή. Είναι Νο1 σε όλα του. Δράση, χιούμορ και ένας Μπραντ Πιτ σε μεγάλα κέφια.

Πραγματικά το απολαμβάνεις, πραγματικά δεν καταλαβαίνεις πότε πέρασε η ώρα. Ο χρόνος είναι σχετικός όταν βιώνεις κάτι που σου αρέσει.

#4 Scoop (Το Λαβράκι της Δεκαετίας)

Από τον σκηνοθέτη του The Crown, το story για το πώς έκλεισε η συνέντευξη του Πρίγκιπα Άντριου στην εκπομπή Newsnight του BBC το 2019 από την παρουσιάστρια και δημοσιογράφο Έμιλι Μέιτλις και την ομάδα της. Αν σου αρέσουν αυτά τα «βασιλικά», για κάποιο λόγο, μην το σκεφτείς δεύτερη φορά, το Νο4 είναι αυτό που θες για το βράδυ σου.

Η αλήθεια είναι πως Ρούφους Σίουελ και Γκίλιαν Άντερσον δίνουν ερμηνευτικό ρεσιτάλ και το τελικό αποτέλεσμα έχει πολλούς φαν.

#5 Bleed for This (Η Δύναμη του Πρωταθλητή)

Η πραγματική ιστορία του πρωταθλητή του μποξ Βίνι Παζ, ο οποίος μετά από ένα τροχαίο ατύχημα κινδυνεύει να μην περπατήσει ξανά, πόσο μάλλον να ξαναβρεθεί στο ρινγκ.

Καλές οι ερμηνείες με κυρίαρχη αυτή του Μάιλς Τέλερ (του εκπληκτικού Whiplash). Κρατάει σε τέμπο, κάπου χάνει στο «x-factor» που θα την απογείωνε. Σαν κάτι να την κρατάει πίσω την ταινία. Σε γενικές γραμμές πάντως η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα και εμπνέει. Από εμάς λοιπόν είναι «ναι» για το Νο5 του Netflix.