Πολύ πιθανό να σε βρίσκουμε σε κάποια εξοχή, να απολαμβάνεις το Πάσχα, την απόδραση από την πόλη και την καθημερινότητα. Το Netflix όμως θα το ‘χεις μαζί σου, φανταζόμαστε – πάμε πουθενά χωρίς αυτό στις αποσκευές μας;

Κάπου συνεπώς μεταξύ οβελία και τσουγκρίσματος αυγών, ίσως θελήσεις να δεις καμιά ταινιούλα για να χαλαρώσεις, να ξεσκάσεις. Αν είσαι του είδους «τι βλέπει όλος ο κόσμος» για να αποφασίσεις, είμαστε εδώ για σένα. Ιδού το top 5 των πιο δημοφιλών ταινιών της Νο1 υπηρεσίας streaming εκεί έξω, αυτήν την (εορταστική) εποχή.

Netflix: Αυτές τις 5 ταινίες βλέπουν όλοι

#1 Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες

Η κινηματογραφική μεταφορά του best seller της Ντέλια Όουενς, που έχει φανατικούς οπαδούς και στη χώρα μας – δικαίως.

Πετυχαίνει να αποδώσει το κλίμα του βιβλίου; Και ναι και όχι. Αν το έχεις διαβάσει, δύσκολα θα ενθουσιαστείς – ούτε πάντως θα απογοητευτείς. Αν δεν το έχεις διαβάσει, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να πεις «ναι, ρε φίλε».

Έχει σασπένς, έχει ανατροπές, έχει την πλοκή που θα σε κρατήσει. Η ιστορία της «Πιτσιρίκας του Βάλτου» είναι σίγουρα ένα τίμιο Νο1 για το Netflix.

#2 Honeymoonish

Οι ρομαντικές κομεντί είναι ξανά στη μόδα και το Νο2 του Netflix έρχεται να το συνοψίσει. Ακόμα και από το Κουβέιτ μας έρχονται πια τέτοιου είδους ταινίες – όπως η συγκεκριμένη. Την «σπρώχνει» εμφανώς ο αλγόριθμος γιατί κατά τα άλλα δεν φαίνεται πως πέτυχε η φιλόδοξη αυτή προσπάθεια, αν κρίνουμε από τη χαμηλή βαθμολογία στο imdb και το τι γράφουν κοινό-κριτικοί.

Η ιστορία έχει να κάνει με ένα άντρα που είναι υποχρεωμένος να παντρευτεί για να κάνει το χατίρι του πατέρα του (και να εξασφαλίσει την κληρονομιά του) και μια γυναίκα που θέλει απελπισμένα να παντρευτεί επειδή ο πρώην φίλος της παντρεύεται μια άλλη. Ένας γάμος κατ’ ανάγκη συνεπώς και ο μήνας του μέλιτος, που έπεται, έχει τα ζητηματάκια του – τι, δεν θα τα είχε;

#3 Ο Γούντι ο Τρυποκάρυδος πάει Κατασκήνωση

Εντυπωσιακή, και προφανώς δεν το λέμε θετικά, η ανθεκτικότητα μιας κακιάς ταινίας στην πρώτη 5άδα του Netflix. Μάλλον μιλάει η αναγνωρισιμότητα του Γούντι, το impact που έχει επίσης σε παλαιότερες γενιές που λένε να κάνουν τον κόπο να τον συστήσουν στους νεότερους. Δεν… αξίζει όμως τον κόπο.

#4 Page Eight

Ταινία του 2011 που το Netflix μόλις πρόσθεσε στη λίστα του. Τι έχουμε εδώ; Ένας πράκτορας της ΜΙ5, έρχεται αντιμέτωπος με την βρετανική κυβέρνηση και τους συναδέλφους τους όταν το αφεντικό του τους δίνει έναν φάκελο με στοιχεία που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τις σχέσεις ΗΠΑ – Βρετανίας, την κυβέρνηση καθώς και το μέλλον του οργανισμού. Μέσα σε όλα έχει ν’ αντιμετωπίσει και μια γειτόνισσά του, μία συγγραφέα η οποία δείχνει too good to be true.

Συμπερασματικά, μιλάμε για ένα νεό-νουάρ πολιτικό θρίλερ, γεμάτο ίντριγκες, δολοπλοκίες και δράση. Δεν κουράζει, δεν πλατιάζει. Έχει αρχή, μέση και τέλος και αυτό μόνο απλό δεν είναι, ούτε δεδομένο.

Ήταν τόσο πετυχημένη η όλη ιστορία, ώστε ακολούθησαν 2 ακόμα ταινίες, γνωστές ως «The Worricker Trilogy» (από το όνομα του κεντρικού ήρωα, Τζόνι Γουόρικερ που υποδύεται εξαιρετικά ο πάντα cool Μπιλ Νάι).

#5 Rebel Moon: The Scargiver

Ο Ζακ Σνάιντερ τα έκανε μαντάρα αυτή τη φορά, το Rebel Moon αποδεικνύεται ένα πολύπλευρο φιάσκο. Το part 2 μας έπεισε οριστικά πως το όραμά του, αυτό που τόσα χρόνια έχτιζε στο μυαλό του, αποδείχθηκε στην πράξη κάτι ελλιπές και ανέμπνευστο.

Ακόμα επιβιώνει στην 5άδα του Netflix, αλλά με τάση για «εκτοπισμό», στη λήθη που καταλήγουν οι κακές ταινίες.