Πρέπει μάλλον να το πάρουμε απόφαση πως αυτή η εποχή δεν είναι και η καλύτερη, κάθε άλλο, στο κομμάτι «δημοφιλείς ταινίες» στο Netflix. Πάλι καλά που παραλλήλως «παίζουν» σειράρες και έχουμε κάτι να ξεχνιόμαστε.

Το 2ο μέρος του Rebel Moon πάτησε, όπως αναμενόταν, κορυφή, με το που βγήκε. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει και πολλά στην προκειμένη περίπτωση. Η περιέργεια μιλάει περισσότερο, μαζί η έλλειψη εναλλακτικών.

Πάμε όμως να τα δούμε αναλυτικά. Αν θες να μπεις σε διαδικασία σύγκρισης πάτα ΕΔΩ για να δεις τι αποτελούσε το top 5 της Νο1 υπηρεσίας streaming παγκοσμίως, πριν από μια εβδομάδα.

Netflix: Το top 5 των ταινιών

#1 Rebel Moon Part 2: The Scargiver

Εντάξει από το Part 1 το καταλάβαμε, το αποδεχτήκαμε: Δεν σώζεται αυτό το project. Κάτι κακό ακόμα και να καλυτερέψει, άντε να γίνει κάπως… λιγότερο κακό.

Ο Ζακ Σνάιντερ είναι ένας πολωτικός σκηνοθέτης, με μεγάλους φαν και ορκισμένους πολέμιους, εν προκειμένω ωστόσο, ακόμα και οι υποστηρικτές του δύσκολα βρίσκουν κάτι να προτάξουν ως θετικό.

Το potential ήταν τεράστιο, το hype μεγάλο, αλλά μιλάμε για χαμένο στοίχημα. Μέτρια πλοκή, αδύναμοι χαρακτήρες, άνευρος ρυθμός και κυρίως μια αίσθηση πως όλο αυτό κάτι θέλει να πει, αλλά δεν ξέρει πώς.

#2 O Γούντι ο Τρυποκάρυδος πάει Κατασκήνωση

Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στην κορυφή του Netflix, τώρα στο Νο2 και θέλουμε να πιστεύουμε πολύ σύντομα στη λήθη του χρόνου.

Είναι επιπέδου «κάτω από τη βάση». Κρίμα για όσους αγαπήσανε μικροί τον Γούντι τον Τρυποκάρυδο, κρίμα για το νέο κοινό στο οποίο συστήνεται ένας ήρωας που πρακτικά δεν υπάρχει 1% πιθανότητα να τους συγκινήσει, να τον αγαπήσουν.

#3 Tad The Last Explorer: And the Emerald Tablet (Tad: Η Σμαραγδένια Πλάκα)

Η 3η κατά σειρά περιπέτεια του γκαφατζή αρχαιολόγου Tad, μια χιουμοριστική animated εκδοχή του Ιντιάνα Τζόουνς που με μέτριο budget κατάφερε και έκανε μεγάλα πράγματα. Το εν λόγω part πάντως, φέρνει πολύ περισσότερο στη «Μούμια» από πλευράς υπόθεσης.

Γενικά είναι προβλέψιμο, επίσης ο ορισμός του «να δω κάτι να περάσει χαλαρά η ώρα». Αφήνει την εντύπωση του διεκπεραιωτικού, έχει όμως σίγουρα καλές στιγμές και ανά σημεία θα σε διασκεδάσει. Δεν είναι, σε καμία περίπτωση, το χειρότερο της τρέχουσας 5άδας του Netflix.

#4 Mr. Malcolm’s List

Μια ρομαντική κομεντί από αυτές που συχνά πυκνά «μπουστάρει» ο αλγόριθμος του Netflix – προφανώς τις θέλει και το κοινό του.

Η ταινία ακολουθεί την Julia (Wu), μία δεσποινίδα από την υψηλή κοινωνία του Λονδίνου η οποία απορρίπτεται από τον Mr. Malcolm (Dirisu), τον πιο πολυπόθητο εργένη της πόλης. Έτσι, η Julia με τη βοήθεια τη φίλης της Selina (Pinto), προσπαθεί να πάρει εκδίκηση…

#5 Love, divided

Τι λέγαμε για τις ρομαντικές κομεντί; Ακόμα μια, για να κλείσει «ταμάμ» η 5άδα του Netflix αυτήν την εποχή.

Από την Ισπανία μας έρχεται το συγκεκριμένο πόνημα. Κλισέ; Ναι. Και; Όσοι αγαπάνε το είδος, δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, καθώς «ο έρωτας ανθίζει και στα πιο απίθανα μέρη, με τους πιο περίεργους τρόπους».