Την απόφασή του να αποσυρθεί από τον κινηματογράφο μετά από 45 χρόνια καριέρας ανακοίνωσε ο ηθοποιός, Νίκολας Κέιτζ επισημαίνοντας ότι έχοντας παίξει σε περισσότερες από 100 ταινίες, ο ίδιος  νιώθει πως ό,τι έχει να πει λίγο-πολύ, το έχει να πει στον κινηματογράφο. Ο Νίκολας Κέιτζ σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερο στην τηλεόραση.

Μιλώντας στο «Uproxx», ο Νίκολας Κέιτζ τονίζει: «Μου αρέσει να παραμένω φρέσκος. Θέλω να πω, μου αρέσει να αλλάζω. Θέλω να τα κάνω όλα». «Νιώθω ότι τα έχω κάνει, σε αυτό το σημείο -μετά από 45 χρόνια που το κάνω αυτό, με περισσότερες από 100 ταινίες- νιώθω ότι έχω πει λίγο-πολύ αυτό που είχα να πω στον κινηματογράφο. Και θα ήθελα να φύγω στο ζενίθ και να πω ‘αντίο’», υπογραμμίζει ο Νίκολας Κέιτζ.

«Νομίζω ότι πρέπει να κάνω ίσως τρεις ή τέσσερις ταινίες ακόμη πριν αποχωρήσω, και μετά ελπίζω να αλλάξω φορμά και να πάω σε κάποιο άλλο πεδίο για να εκφράσω την υποκριτική μου. Θέλω να φύγω σε μία κορυφαία στιγμή μου όπως είναι το ‘Dream Scenario’. Αλλά έχω κι άλλες υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώσω, οπότε θα δούμε τι θα γίνει», σημειώνει ο  Νίκολας Κέιτζ.

Ξετυλίγοντας τα σχέδιά του για την τηλεόραση, ο Νίκολας Κέιτζ αναφέρει: «Με ενδιαφέρει πολύ το immersion streaming σε τηλεοπτική σειρά επεισοδίων. Έχω δει πράγματα που μπορούν να γίνουν τώρα και δίνεται στους χαρακτήρες ο χρόνος για να εκφραστούν. Είδα τον Μπράιαν Κράνστον να κοιτάζει μια βαλίτσα για μια ώρα σε ένα επεισόδιο του ‘Breaking Bad’. Δεν έχουμε χρόνο να το κάνουμε αυτό σε μια ταινία μεγάλου μήκους, οπότε ίσως η τηλεόραση να είναι το επόμενο καλύτερο βήμα για μένα. Θα δούμε».

«Το μόνο πράγμα που δεν έχω κάνει πραγματικά είναι το Μπρόντγουεϊ και δεν έχω κάνει τηλεοπτική σειρά. Έκανα έναν πιλότο που δεν τον πήραν, αλλά νομίζω ότι θέλω να δοκιμάσω κάτι άλλο. […] Αυτός είναι ένας νέος κόσμος για μένα. Δεν έβλεπα τηλεόραση. Ο γιος μου, με μύησε σ’ αυτό και σκέφτηκα, εντάξει, υπάρχει κάτι εδώ», καταλήγει ο Νίκολας Κέιτζ.