Περιμέναμε πώς και πώς εδώ και περίπου έναν χρόνο ώστε να βρεθεί αυτή η ταινία σε κάποια πλατφόρμα. Και το Netflix άκουσε τις προσευχές μας και ανέβασε την Παρασκευή που μας πέρασε το The Unbearable Weight of Massive Talent, χωρίς να την έχουν πάρει ακόμα χαμπάρι πολλοί, γι’ αυτό κιόλας δεν έχει μπει στο top-10. Αλλά είναι προορισμένη για να μπει και θα μπει.

Όχι μόνο γιατί παίζουν ο Νίκολας Κέιτζ με τον Πέδρο Πασκάλ και συνθέτουν ένα από τα πιο σουρεάλ ντουέτα κινηματογραφικά τα τελευταία 10-15 χρόνια, αλλά γιατί ο Κέιτζ υποδύεται τον ίδιο του τον εαυτό και μέσα από αυτή τη συνθήκη, παραδίδει μια από τις 5 καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του.

Το στόρι της ταινίας που ανέβηκε στο Netflix

Ο Κέιτζ βρίσκεται σε ένα καλλιτεχνικό τέλμα ως απόρροια της κακής σχέσης με τη γυναίκα και την κόρη του που τον θεωρούν εγωιστή και πως βάζει την καριέρα του πάνω απ’ όλα. Μετά από αρκετές απορρίψεις για πρωταγωνιστικούς ρόλους, ο Κέιτζ αποφασίζει να αποσυρθεί. Εκεί του έρχεται μια πρόταση για να παρευρεθεί στα γενέθλια του Χάβι Γκουτιέρεζ, ενός γνωστού Ισπανού επιχειρηματία, που έχει μεγάλο πάθος με τον Κέιτζ, έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η ταινία που μόλις ανέβηκε στο Netflix είναι ιδανική για να επανέλθεις από το τριήμερο: Δες τη πριν τη δουν όλοι και γίνει Νο1
Κέιτζ και Πασκάλ σε περιμένουν στο Netflix

Έτσι, ο Κέιτζ ταξιδεύει στη Μαγιόρκα και μένει για μερικά 24ωρα στο σπίτι του Γκουτιέρεζ. Λίγο πριν αποχωρήσει, τον πιάνουν από την CIA και του εξηγούν πως ο Χάβι έχει απαγάγει μια νεαρή κοπέλα και πως θέλουν τον Κέιτζ να λειτουργήσει ως δόλωμα, ώστε να σώσουν το κορίτσι και να συλλάβουν τον Χάβι.

Χωρίς να έχει άλλη επιλογή, ο Κέιτζ ζητά από τον Χάβι να μείνει στη βίλα του για να δουλέψουν μαζί ένα σενάριο για μια δική τους ταινία, μιας και ο Χάβι, έχοντας πάθος για την καριέρα του Κέιτζ, του έχει ζητήσει να παίξει σε μια ταινία που γράφει και του έχει εμπνεύσει πράγματα γύρω από την υποκριτική.

Καθώς οι δυο τους θα επιδοθούν σε μια σειρά από υποθετικές σκηνές που θα εφαρμόσουν στην πραγματική ζωή, καθώς θα ενδίδουν στον σουρεαλισμό, ο Κέιτζ θα πρέπει να βρει τα στοιχεία που οδηγούν στο σημείο όπου κρατείται η Μαρία.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα όταν ο Χάβι φέρνει στη Μαγιόρκα τη γυναίκα και την κόρη του Κέιτζ, σε μια προσπάθεια να τους βοηθήσει να τα ξαναβρούν. Κι εκεί αποδεικνύεται πως ο Χάβι δεν είναι παρά ένα πιόνι, μια βιτρίνα, και πως την επιχείρηση με την πώληση παράνομων όπλων και την αρπαγή της Μαρία, την έχει κάνει ο ξάδερφός του, ο Λούκας.

Όταν ο Λούκας ενημερώνει τον Χάβι πως ο Κέιτζ είναι «καρφί» της CIA, τότε ο Χάβι θα πρέπει να αποφασίσει αν θα σκοτώσει τον αγαπημένο του ηθοποιό ή αν θα βρεθεί στο στόχαστρο του Λούκας και θα πεθάνει ο ίδιος.

Η ιδανικότερη επιλογή όχι μόνο από το Netflix, αλλά γενικά για να δεις απόψε

Το The Unbearable Weight of Massive Talent που βρίσκεται στο Netflix, θυμίζει κάτι από ταινίες του Λίαμ Νίσον, αλλά με τον Κέιτζ να μην έχει αυτή τη ματσίλα του Νίσον, αυτό το στυλ πως «ό,τι και να γίνει, εγώ θα τους φάω όλους στο τέλος». Αντιθέτως, επειδή καλείται να υποδυθεί τον εαυτό του, το κάνει με μια δηκτικότητα, με έναν σαρκασμό, χωρίς να προσπαθεί να ερμηνεύσει, μα κοροϊδεύοντας τον εαυτό του καθώς προσπαθεί να ερμηνεύσει.

Η ταινία που μόλις ανέβηκε στο Netflix είναι ιδανική για να επανέλθεις από το τριήμερο: Δες τη πριν τη δουν όλοι και γίνει Νο1

Σε συνδυασμό με το βλέμμα του τρελού που έχει ο Πέδρο Πασκάλ στον ρόλο του Χάβι, το The Unbearable Weight of Massive Talent είναι σα να βλέπεις το Thelma & Louise, με άλλα μπαχαρικά, αλλά με τα ίδια υλικά ως προς την αφήγηση.

Είναι τόσα πολλά αυτά που θυμίζει η ταινία στο Netflix, ώστε καταλήγει να είναι μια καρικατούρα από αυτές όμως που τις απολαμβάνεις και στις οποίες μπορείς να αναγνωρίσεις ότι είναι επιλογή των συντελεστών να αποτυπώσουν έτσι το σενάριο.

Η ταινία δεν έχει μπει ακόμα στο top-10 του Netflix, της αξίζει όμως πέρα ως πέρα, αν όχι πρώτη, σίγουρα μες στην πεντάδα και είναι ιδανική για να επανέλθεις από το τριήμερο, χωρίς να χάσεις εντελώς το mood εν όψει του επόμενου τριημέρου.