«Δεν υπάρχουν stars σήμερα. Star γίνεται ο Captain America, όχι ο Chris Evans. O Thor, όχι ο Chris Hemsworth» αναφέρει σε μία πολύ… «ok boomer» του στιγμή ο Quentin Tarantino.

Τάσσεται και εκείνος κατά των superhero films, ακολουθώντας τα χνάρια του άλλου σημαντικού σκηνοθέτη, Martin Scorsese ο οποίος έχει δηλώσει ανοιχτά ότι δεν τα θεωρεί «σινεμά».

Μιλώντας στο podcast “2 Bears, 1 Cave” , ο σκηνοθέτης είπε ότι πλέον οι χαρακτήρες -και όχι οι ηθοποιοί που τους ενσαρκώνουν- γίνονται κινηματογραφικοί αστέρες.

Ακόμη, σημείωσε ότι ο λόγος που δεν βγαίνουν πολλές και καλές ταινίες σήμερα, είναι η «marvel-οποίηση» του κινηματογράφου.

Ωστόσο, ο δημοφιλής σκηνοθέτης ξεκαθάρισε ότι δεν προσπαθεί να «ρίξει λάσπη» στο υπό-είδος των ταινιών δράσης, εννοώντας τα superhero films καθώς ήταν και ο ίδιος φανατικός αναγνώστης των κόμιξ τους όταν ήταν μικρός. Ωστόσο, «δεν τρελαίνεται» όπως αναφέρει.

«Αν ήμουν 20 χρονών όταν βγήκαν όλες αυτές οι ταινίες, θα ήμουν ενθουσιασμένος. Όμως, τώρα στα 60 μου το βλέπω διαφορετικά. Δεν τρελαίνομαι και όλας» συμπληρώνει.

«Ωστόσο, είναι οι μόνες καλές ταινίες που βγαίνουν σήμερα. Ή, τουλάχιστον, οι μόνες ταινίες που φαίνεται να ενθουσιάζουν το κοινό» προσθέτει. «Αυτό δεν συμβαίνει πια για ταινίες άλλων ειδών».

Από την ώρα που οι δηλώσεις του Tarantino έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, έχει απαντήσει σε εκείνον μέσω Twitter και ο ηθοποιός της Marvel, Simu Liu.

Ο πρωταγωνιστής του Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, άσκησε κριτική στον σκηνοθέτη του Pulp Fiction γράφοντας τα εξής:

«Αν στην βιομηχανία του κινηματογράφου υπάρχουν ακόμη μονάχα παραγωγοί σαν τον Tarantino και τον Scrosese, δεν θα είχα ποτέ μου την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσω σε ταινία $400 εκατομμυρίων».

Και συνέχισε: «Θαυμάζω αυτούς τους δημιουργούς και το ταλέντο τους. Αλλά δεν έχουν δικαίωμα να μας δείχνουν με το δάχτυλο με την σηκωμένη μύτη τους».

«Είμαι περήφανος να δουλεύω με ένα στούντιο παραγωγής που έκανε την συμπερίληψη πραγματικότητα. Που δημιούργησε ήρωες και χαρακτήρες που εμπνέουν κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο. Μου άρεσε και η “Χρυσή Εποχή” του Χόλιγουντ. Αλλά ας μην κοροιδευόμαστε. Ήταν εντελώς “λευκή”».