Ήρθε αυτή η εποχή. Όχι που το καλοκαίρι είναι εδώ και πλέον όλοι μετράμε αντίστροφα για να φύγουμε από τη τσιμεντούπολη, ούτε που οι καυτές ημέρες θα μας βγάλουν τον πιο γκρινιάρη εαυτό μας, αλλά που πλέον μπορούμε να κάνουμε μία μίνι ανασκόπηση για τη μικρή και μεγάλη οθόνη. Να δούμε τις ταινίες που κέρδισαν τις εντυπώσεις, που συζητήθηκαν, που είχαν ικανοποιητικές εισπράξεις, που κατέγραψαν πολλές προβολές στις streaming πλατφόρμες.

Αναμφίβολα, η ταινία «Ο Μπο Φοβάται» με τον Χοακίν Φίνιξ ήταν μία από τις πιο πολυαναμενόμενες και εν συνεχεία από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες το α’ μισό του 2023, ωστόσο κάπως μας μπέρδεψε το story της, και μας κούρασε η διάρκεια της. 3 ώρες είναι πολλές, ας το πάρουν απόφαση επιτέλους.

Εμείς προτιμήσαμε τις ακόλουθες ταινίες, που ήταν εξαιρετικές σε όλα τους, τις απολαύσαμε και όποιος δεν τις έχει παρακολουθήσει, αξίζει να το κάνει τώρα το καλοκαίρι που οι ρυθμοί της καθημερινότητες θα πέσουν κι άλλο.

Αναλυτικά οι καλύτερες ταινίες μέχρι στιγμής:

Blood & Gold – Netflix

ταινίες

Το Netflix έπαιξε ένα πολύ γερό χαρτί και έφερε στις ταινίες, και συγκεκριμένα στο είδος γουέστερν, το Blood & Gold. Η ταινία έχει φοβερές ερμηνείες και δεν βαριέσαι ούτε δευτερόλεπτο.

Η πλοκή της ιστορίας επικεντρώνεται στον Γερμανό λιποτάκτη Χάινριχ και την αγρότισσα Έλσα, καθώς και μια ολόκληρη στρατιά Ναζί SS που θέλουν να τους σκοτώσουν όλους. Στο δρόμο του προς το σπίτι από το μέτωπο για να βρει την κόρη του, ο Χάινριχ πέφτει πάνω σε ένα στράτευμα των SS που δολοφονούν ασύστολα. Ο αρχηγός τους τον αφήνει κρεμασμένο σε ένα δέντρο για να πεθάνει, μόνο για να τον ανακαλύψει και να τον σώσει την τελευταία στιγμή η Έλσα, η οποία τον κρύβει στη φάρμα της. Η συνέχεια στο Netflix

Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν

ταινίες

Από τις καλύτερες ταινίες που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Το Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν έκανε επιτυχία τόσο εμπορικά όσο και στις κριτικές, με πολλούς να την ονομάζουν ως μία από τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών.

Ο Μάιλς επέστρεψε με νέα περιπέτεια. Μετά την επανένωσή του με την Gwen Stacy, ο full time πια Spider-Man της γειτονιάς, εκτοξεύεται στο Αραχνο- Σύμπαν όπου και συναντά μια ομάδα Αραχνανθρώπων που έχουν μια αποστολή: να το προστατεύσουν με κάθε τρόπο. Όταν όμως οι ήρωες συγκρούονται για το πώς θα χειριστούν τη νέα απειλή, ο Miles βρίσκεται αντιμέτωπος με τους υπόλοιπους Αραχνανθρώπους και καλείται να επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είσαι ήρωας. Έτσι μόνο θα καταφέρει να σώσει αυτούς που αγαπά.

John Wick 4

ταινίες

Το α’ μισό του 2023, πρόσθεσε στις ταινίες του το αγαπημένο franchise. Ο δεινός εκτελεστής Τζον Γουίκ έρχεται αντιμέτωπος με έναν πρωτόγνωρο αντίπαλο αλλά και σχεδόν όλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με το όνομα Υψηλή Τράπεζα, στην ύστατη προσπάθειά του να απελευθερωθεί από τα δεσμά του υποκόσμου. 

Μία από τις καλύτερες ταινίες δράσης, με ένα εξίσου δυνατό φινάλε. 

Tetris – Apple Tv+

ταινίες

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι όταν σου προτείνουν μια ταινία για το Tetris; Καλύτερα να παίξω Tetris, παρά να δω μια ταινία για το Tetris. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η ορθολογική σχέση μπορεί να σου στερήσει ένα πραγματικά ενδιαφέρον δίωρο ψυχαγωγίας. Αυτό γιατί το Tetris δεν είναι απλά μια ιστορία που στο τέλος το παιχνίδι θα λανσαριστεί, δυο τρεις θα γίνουν εκατομμυριούχοι και εμείς θα παρακαλάμε να μας έρθει η κολώνα για να κερδίσουμε τέσσερις γραμμές.

Η πλοκή εστιάζει στον μυστακοφόρο Χενκ Ρότζερς, που βρίσκει το διαμάντι του Tetris στη λάσπη μιας έκθεσης παιχνιδιών στο Λας Βέγκας. Ως ιδρυτής του Bullet-Proof Software είναι πρόθυμος να κάνει μια συμφωνία για τα διεθνή δικαιώματα της Tetris και προσπαθεί να μεσολαβήσει ανάμεσα σε μια βρετανική εταιρεία καθώς και τη Nintendo. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.