Το πρώτο trailer της ταινίας Oppenheimer του Christopher Nolan με πρωταγωνιστή του Peaky Blinders, Cillian Murphy, μόλις κυκλοφόρησε. Ο Nolan σκηνοθετεί σε δικό του σενάριο, ενώ συμπαραγωγοί είναι οι Emma Thomas και Charles Roven της Atlas Entertainment. Ο Murphy στο ρόλο του J. Robert Oppenheimer διακρίνεται μέσα σε ασπρόμαυρα πλάνα, ενώ βλέπουμε ένα χρονόμετρο που μετρά αντίστροφα.

Το Oppenheimer βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο «American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer» από τον Kai Bird και τον Martin J. Sherwin. Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα αποτελεί την πρώτη πλήρη βιογραφία του φυσικού Ρόμπερτ Οπενχάιμερ – ενός από τους διασημότερους επιστήμονες του 20ού αιώνα. Το βιβλίο βασίζεται σε δίσκους και επιστολές που συγκεντρώθηκαν από τεράστια αρχεία του FBI, αλλά και σε συνεντεύξεις με φίλους, συγγενείς και συναδέλφους του διάσημου θεωρητικού φυσικού Oppenheimer.

«Σε 11 μήνες, 17 ημέρες, 21 ώρες κλπ» αναμένεται να κυκλοφορήσει η ταινία στις κινηματογραφικές αίθουσες, δηλαδή στις 21 Ιουλίου του 2023, σε ένα χρόνο από σήμερα. Επίσης, η Emily Blunt, η οποία υποδύεται τη γυναίκα του Oppenheimer, Katherine, ακούγεται να λέει: «Ο κόσμος αλλάζει, μεταρρυθμίζεται. Αυτή είναι η στιγμή σου». Ο Murphy πρωταγωνιστεί ως Oppenheimer, του οποίου η εργασία στο Manhattan Project οδήγησε στη δημιουργία της ατομικής βόμβας.

Το cast περιλαμβάνει πολλά δυνατά ονόματα του κινηματογραφικού χώρου, όπως αυτά των Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Florence Pugh, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Jack Quaid, Matthew Modine, Alden Ehrenreich, David Krumholtz, Michael Angarano και Kenneth Branagh.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Ταινίες εβδομάδας (28/7 – 3/8): Με αέρα Ευρώπης οι νέες πρεμιέρες που θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η δικαίωση του Brendan Fraser άργησε μερικά χρόνια, αλλά ήρθε…Και έφερε και κάμποσα κιλά

Jamie Campbell Bower: Η μάχη του «Vecna» με τον αλκοολισμό – Είναι νηφάλιος εδώ και 7 χρόνια