O Brendan Fraser κάνει ένα δυναμικό comeback στη μεγάλη οθόνη με την ταινία «The Whale» σε σκηνοθεσία Darren Aronofsky, που δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητο. Αποτελεί μια δικαίωση για εκείνον να πρωταγωνιστεί σε ταινία του Aronofsky μετά από τα αρνητικά σχόλια που έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω της αλλαγής στην εμφάνισή του. Κατά έναν ειρωνικό τρόπο αυτοσαρκάζεται και ειρωνεύεται τους επικριτές του με τον νέο του ρόλο.

Στο «The Whale» υποδύεται έναν άντρα περίπου 270 κιλών. Παίζει έναν εύσωμο και απομονωμένο δάσκαλο που προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την αποξενωμένη έφηβη κόρη του, που υποδύεται η Sadie Sink του «Stranger Things». H εταιρεία παραγωγής A24 δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογραφία του στο ρόλο, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο 79ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

O ίδιος έχει μιλήσει για τον νέο του ρόλο, για τα μεγάλα νούμερα και να υπερμεγέθη ρούχα που κλήθηκε να φορέσει, λέγοντας ότι ο χαρακτήρας θα αφήσει μια καλή εντύπωση στο κοινό. «Θα είναι κάτι που δεν έχετε ξαναδεί. Αυτό είναι πραγματικά το μόνο που μπορώ να σας πω», δήλωσε στο Unilad για την ταινία, η οποία βασίζεται σε θεατρικό έργο του Samuel D. Hunter, η οποία το 2012 απέσπασε πολλά βραβεία. «Η γκαρνταρόμπα και τα κοστούμια ήταν πολύπλοκα. Σίγουρα αυτό θα είναι πολύ μακριά από ό,τι έχω κάνει, όχι να το παίξω σεμνότυφος», πρόσθεσε.

O Fraser έχει υποδυθεί τον Rick O’Connell στην τριλογία The Mummy (1999–2008) και έχει παίξει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πολλές ταινίες κωμωδίας και φαντασίας, συμπεριλαμβανομένων των Encino Man (1992), Airheads (1994), George of the Jungle (1997) , Dudley Do-Right (1999), Monkeybone (2001), Journey to the Center of the Earth (2008),Inkheart (2008) και Furry Vengeance (2010).

Επίσης, διακλαδίστηκε στον δραματικό κινηματογράφο με ρόλους στα School Ties (1992), With Honors (1994), The Passion of Darkly Noon (1995), Mrs. Winterbourne (1996), Gods and Monsters (1998), Crash (2004), Journey to the End of the Night (2006) και Gimme Shelter (2013). Ε

Πέρα από την κινηματογραφική του πορεία μετράει συμμετοχές σε σειρές στην τηλεόραση, όπως στη μίνι σειρά History Texas Rising (2015), στη δραματική σειρά Showtime The Affair (2016–2017), στη σειρά Epix Condor (2018) και στη σειρά των DC Universe / HBO Max, Doom Patrol.

Η «πτώση» στην καριέρα του Fraser

Οι αυξημένες σωματικές απαιτήσεις των ακροβατικών και των ελιγμών που έκανε στους ρόλους δράσης και κωμωδίας, τον ανάγκασαν να υποβληθεί σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις, που διήρκησαν 7 χρόνια. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται μια μερική αντικατάσταση γονάτου, μια λαμινεκτομή και μια χειρουργική επέμβαση φωνητικών χορδών. Τραυμάτισε επίσης σοβαρά την πλάτη του όταν καθάριζε ένα πεσμένο δέντρο μετά τον τυφώνα Sandy (2012), κάτι που επίσης τον οδήγησε στο χειρουργείο. Όλα αυτά έβαλαν «φρένο» στην κινηματογραφική του καριέρα και του στέρησαν την παλιά του δόξα.

Μετά από σχεδόν μια δεκαετία έρχεται ξανά στο προσκήνιο και παίρνει τα ηνία του πρωταγωνιστικού ρόλου στο «The Whale». Έχει παραδεχτεί ότι δεν είχε μια ομαλή επαγγελματική πορεία και ότι ένα πρόσωπο που «λύνει και ράβει» στο Χόλιγουντ τερμάτισε ην καριέρα του ως ηθοποιός, κάνοντας τον να νιώθει κατάθλιψη και δυστυχία.

Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε το 2018 ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον Philip Berk, τον τότε πρόεδρο της Ένωσης Ξένων Τύπου του Χόλιγουντ , σε ένα γεύμα το καλοκαίρι του 2003. Η επίθεση, το διαζύγιο που ακολούθησε και ο θάνατος της μητέρας του οδήγησαν τον Fraser σε κατάθλιψη που, σε συνδυασμό με τα προβλήματα υγείας του και την αντίδραση μέσα στον κλάδο για το ότι μιλούσε ανοιχτά κατά του Berk, προκάλεσε πτώση της καριέρας του.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Rick and Morty: Μήπως δεν πρέπει να βγει καθόλου η 6η σεζόν;

House of the Dragon: To νέο extended trailer είναι ακόμα πιο συναρπαστικό – Δράκοι, ίντριγκες και μια αναπόφευκτη καταστροφή

Από το Black Panther 2 και μετά: Το μέλλον του MCU ως το 2025 ανακοινώθηκε στην ComicCon του Σαν Ντιέγκο