Όσκαρ 2019, 10 υποψηφιότητες, 1 κατάκτηση στο Όσκαρ Ά Γυναικείου. Όσκαρ 2024, 11 υποψηφιότητες, πόσα βραβεία; Μέχρι χθες, για τον Λάνθιμο και το Poor Things η βάση κατακτήσεων φαινόταν να είναι τα 3 βραβεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν το Ά Γυναικείο και δύο ακόμα που θα μπορούσαν να είναι στα κοστούμια, στο make up/μαλλιά ή στην οργάνωση παραγωγής. Από το βράδυ του Σαββάτου όμως, η βάση έχει κατέβει.

Από εκεί που θεωρούσαμε όλοι σιγουράκι πως η Έμμα Στόουν θα πάρει το Ά Γυναικείο, ήρθαν τα SAG Awards να ανατρέψουν τη σιγουριά και να φέρουν μια αμφιβολία, μιας και το Σωματείο των Ηθοποιών στο Χόλιγουντ έδωσε το βραβείο στην Λίλι Γκλάντστοουν για την ερμηνεία της στο Killers of the Flower Moon. Κι επειδή η Λίλι Γκλάντστοουν περιλαμβάνει και το -στόουν μαζί με το glad, η αμφιβολία αυξάνεται για το αν η Έμμα θα είναι τελικά αυτή που θα πάρει το Ά Γυναικείο.

Όσκαρ 2024: Θα γίνει η μεγάλη ανατροπή σε αυτή την κατηγορία;
(Photo credits: Monica Schipper/FilmMagic)

Το Όσκαρ της ανατροπής δεν το έκανε ο Τσόρι, θα το κάνει η Λίλι;

Ούτως ή άλλως, αυτές οι δύο είναι που είχαν τις πιθανότητες, με την πρωταγωνίστρια του Poor Things να βρισκόταν με συντριπτικό προβάδισμα στις πιθανότητες και να υπήρχε ένα 10-15% να το πάρει η Λίλι Γκλάνστοουν. Μετά τα SAG το ποσοστό έχει πάει στο 60-40 και αναρωτιόμαστε τι άλλο θα βρουν εκεί στο Χόλιγουντ για να στερήσουν αγαλματάκι από τον Λάνθιμο, την ταινία του και το καστ του. Εξάλλου, το Ά Γυναικείο είναι το μόνο από τις μεγάλες κατηγορίες των Όσκαρ όπου το Poor Things δεν είχε να φοβάται το Oppenheimer.

Όσκαρ 2024: Θα γίνει η μεγάλη ανατροπή σε αυτή την κατηγορία;
(Photo credits: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Σε όλες τις υπόλοιπες που διεκδικεί, έχει τον Κρίστοφερ Νόλαν να κατέχει τη μερίδα του λέοντος στις πιθανότητες.

Θα πρόκειται για μια μεγάλη ανατροπή αν τελικά η Έμμα Στόουν δεν έχει το Όσκαρ μετά την 10η Μαρτίου, όταν και θα διεξαχθεί η απονομή. Πιο μεγάλη κι από το Όσκαρ Ανατροπής που δεν έκανε ο Τσόρι Ντομίνγκεζ το 2014.

* Photo credits: Getty Images