To Doctor Strange in the Multiverse of Madness είναι επιτέλους εδώ και εκτός από το να ανοίξει μία και καλή τις πύλες του πολυσύμπαντος, στρώνει τον δρόμο για το επόμενο συγκεντρωτικό event της Marvel μετά το Endgame, το αποκαλούμενο από τους fans ως Secret Wars. Το όνομα δεν είναι τυχαίο, καθώς πρόκειται για μία πολύ σημαντική σειρά κόμικ της Marvel όπου συμβαίνει ο πόλεμος του πολυσύμπαντος όπου παίρνουν μέρος όλοι οι γνωστοί και αγαπημένοι μας χαρακτήρες. Πως, όμως, το sequel του Doctor Strange κατάφερε, σε συνδυασμό με άλλες ταινίες/σειρές του Phase 4 να χτίσει το έδαφος για το επόμενο team up των (εναπομείναντων) Avengers;

Πριν προχωρήσετε για να μάθετε την απάντηση, να σας προειδοποιήσουμε ότι θα υπάρξουν spoilers και για το Doctor Strange in the Multiverse of Madness και για άλλες σειρές και ταινίες του Phase 4, όπως για το Loki και το Spider-man: No Way Home. Συνεχίζετε με δική σας ευθύνη. Εάν δεν το έχετε δει, μπορείτε να διαβάσετε τον πλήρη οδηγό μας για όσα χρειάζεται να ξέρετε πριν την προβολή της ταινίας.

Secret Wars

To Secret Wars στα κόμιξ. (πηγή φωτογραφίας: Amazon)

Στο δικό μας σύμπαν, το βασικό του MCU το οποίο μόλις μάθαμε στο Doctor Strange in the Multiverse of Madness πως ονομάζεται 616, υπάρχουν οι Avengers, η S.H.I.E.L.D, η Hydra. Στο σύμπαν 838, υπάρχουν οι Illuminati και οι X-Men. Όλοι τους θα αναμετρηθούν στον Multiversal πόλεμο που έρχεται, τώρα που μετά τα γεγονότα της σειράς Loki, το φράγμα του πολυσύμπαντος «έσπασε».

Ας πάρουμε τα πράγματα από το τέλος. Στην post-credit σκηνή του Multiverse of Madness, βλέπουμε την Charlize Theron ως Clea να κάνει την «δυνατή» είσοδό της στο MCU και στο σύμπαν μας, αναφέροντας στον Doctor Strange ότι προκάλεσε ένα incursion και πρέπει να το διορθώσουν. Τα incursions, όπως μας το εξήγησαν τα μέλη των Illuminati στην δίκη του Doctor Strange, είναι οι συγκρούσεις των παράλληλων σύμπαντων όταν ένας «ταξιδιώτης» από ένα σύμπαν αφήνει μεγάλο «αποτύπωμα» σε άλλο. Αυτο θα είναι και το επόμενο πρόβλημα των ηρώων της Marvel, το οποίο ο Stephen Strange και οι υπόλοιποι χαρακτήρες του MCU θα κληθούν να διορθώσουν, για να αποτρέψουν τον μεγάλο πόλεμο στο ποιο σύμπαν θα επικρατήσει.

Τα πρώτα μας στοιχεία για το Multiverse μας τα έδωσε η σειρά Loki, η οποία εξήγησε ότι υπάρχει μία «Αστυνομία του Χρόνου», το Time Variance Authority η οποία μέχρι τώρα απέτρεπε την δημιουργία νέων διακλαδώσεων στο σύμπαν, νέων δηλαδή σύμπαντων. Οι περιπέτειες όμως του κατεργάρη Θεού Loki, κατέστρεψαν το TVA και έφεραν ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση του Multiverse. Ταυτόχρονα, η σειρά Loki μας σύστησε στον νέο «Thanos», την επόμενη μεγάλη απειλή, τον He Who Remains ή αλλιώς Kang the Conqueror. Μία εκδοχή του Kang από ένα άλλο σύμπαν συνειδητοποίησε ότι υπάρχουν σύμπαντα στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο και επιχείρησε να τα κατακτήσει όλα, ιδρύοντας το TVA μετά από έναν μεγάλο πόλεμο μεταξύ παράλληλων συμπάντων. Τα γεγονότα όμως της σειράς Loki, όπου η εκδοχή του που επικράτησε τελικά δολοφονείται, θα φέρει τεράστιες αναταραχές στο πολυσύμπαν και έναν αναπόφευκτο νέο διασυμπαντικο πόλεμο. Ήδη, οι επιπτώσεις είναι εμφανείς στο MCU, με τα γεγονότα του No Way Home και του Multiverse of Madness να οφείλονται στο τέλος του Loki, όπως επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Marvel, Kevin Feige.

Secret Wars

O Kang the Conqueror από το Loki (2021).

Επιβεβαιωμένο, επίσης, είναι ότι η επόμενη φορά που θα δούμε τον Kang the Conqueror θα είναι στο Ant-Man & The WASP: Quantomania, όπου έχει ανακοινωθεί πως θα είναι ο βασικός ανταγωνιστής της ταινίας. Όπως δείχνουν όλα, μετά από την συγκεκριμένη ταινία η οποία θα κάνει την πρεμιέρα της στις 13 Φεβρουαρίου του 2023, θα έχουμε την πολυπόθητη επίσημη ανακοίνωση για το επόμενο «Avengers» το οποίο πολύ πιθανόν να ονομάζεται Secret Wars, όπως έγινε και στα κόμιξ.

Το ενδεχόμενο ύπαρξης ενός τέτοιου μεγάλου crossover θα επιτρέψει σε πολλούς αγαπημένους χαρακτήρες να επιστρέψουν ως άλλες εκδοχές τους από διαφορετικά σύμπαντα, όπως έγινε στο No Way Home με τους Spiderman του Tobey Maguire και του Andrew Garfield και στο Multiverse of Madness με τους Captain Carter, Captain Marvel, Mr. Fantastic, Charles Xavier και Blackbolt, οι οποίοι αποτελούν όλοι διαφορετικές εκδοχές των βασικών χαρακτήρων του MCU και του σύμπαντος 616. Μπορεί να δούμε τον Iron Man ή άλλους χαρακτήρες που δεν είναι πια ζωντανοί στο δικό μας σύμπαν, αλλά υπάρχουν κανονικά σε άλλα.

Ποιος ξέρει; Τα επόμενα «επεισόδια» στο saga του πολυσύμπαντος, θα δείξουν.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Doctor Strange in the Multiverse of Madness: O πλήρης οδηγός με ό,τι πρέπει να ξέρεις πριν δεις την ταινία

Marvel: Αυτές είναι οι επερχόμενες ταινίες του Phase 4 – Όσα γνωρίζουμε ήδη

Marvel: «Τράμπα» στις κυκλοφορίες των The Marvels και Ant-man & The Wasp: Quantumania – Ποιος ο λόγος;