Ίσως μεγαλύτερη σχέση από αυτή που έχει με τη Δέσποινα Βανδή, ο Βασίλης Μπισμπίκης έχει με τον Γιάννη Οικονομίδη και λίγα χρόνια μετά τη Μπαλάντα μιας Τρύπιας Καρδιάς, ξεκίνησαν ήδη γυρίσματα για τη νέα ταινία, στην οποία έχει γράψει σενάριο ο Γιάννης Οικονομίδης μαζί με τον Βαγγέλη Μουρίκη και τιτλοφορείται «Σπασμένη Φλέβα», σε παραγωγή της Argonauts και διανομή της Tanweer.

Όπως συμβαίνει στην πλειοψηφία των ταινιών, ο Μπισμπίκης υποδύεται έναν τύπο που μπλέκεται με τοκογλύφους και μπαίνει η ζωή του σε κίνδυνο και προετοιμαζόμαστε για το μπινελικόcounter της ταινίας.

Ο Θωμάς Αλεξόπουλος (Μπισμπίκης) είναι ένας μεσοαστός επιχειρηματίας που βλέπει την επιχείρησή του να καταρρέει και αναγκάζεται διαρκώς να δανείζεται από τον Παντελή, έναν τοκογλύφο που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Όταν τα χρέη έχουν φτάσει σε σημείο χωρίς επιστροφή, ο Παντελής του μηνύει πως έχει 5 μέρες να τον ξεπληρώσει, ειδάλλως θα του πάρει το σπίτι. Για αρχή.

Εκεί, ο Θωμάς, έχει από τη μία τον Παντελή και από την άλλη τη Στέλλα, τη γυναίκα του, που στρίβει το μαχαίρι στον λαιμό του ακόμα περισσότερο. Ο Θωμάς βρίσκεται σε διαρκή πτώση προς το απόλυτο κενό και θα πρέπει να αποδεχτεί ότι μόνο λύσεις απελπισίας θα του δώσουν μια τελευταία ευκαιρία να ορθοποδήσει και να βγει ξανά στην επιφάνεια. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος και με χειρότερα μαντάτα…

Μια ταινία με τα κλασικά μοτίβα του Οικονομίδη

Όπως εξηγεί ο Γιάννης Οικονομίδης για την ταινία, πρόκειται για ένα έργο που θέλει να ανιχνεύσει και ανακαλύψει τα όρια του ανθρώπου προς την κατρακύλα, πού μπορεί να φτάσει για να πέσει χαμηλά και τι δύναται να κάνει για να ανέλθει ξανά, σε μια εποχή όπου όλα διέπωνται από το παράλογο και το ατελές.

Η Μοίρα και η Ύβρις είναι δύο έννοιες-σταθερές στις αναζητήσεις του Οικονομίδη και των ηρώων του και στη Σπασμένη Φλέβα βλέπουμε έναν ήρωα να κινείται ζογκλερικά σε ένα ναρκοπέδιο σχέσεων που προκαλούν αφόρητες πιέσεις, παρατηρούμε μια δωρική κατασκευή της σύγχρονης κοινωνίας όπου ένοχοι και αθώοι έχουν θολά όρια, όπου ένας άνθρωπος πρέπει να ζήσει βαθιά στο σκοτεινό και το άραχλο για να δει πώς πάει κανείς ξανά στο φως.

Με βίαιο λόγο και χωρίς να έχει ποτέ ο Οικονομίδης διάθεση να πουλήσει κάποια ηθικολογία και να αναδείξει διδαχές, η ταινία Σπασμένη Φλέβα είναι ένα αποπνικτικό μινόρε όπου ο θεατής καλείται να μάθει να ανασαίνει με φειδώ.

Στην ταινία, εκτός του Μπισμπίκη, βλέπουμε όλο το ανσάμπλ του Οικονομίδη, ήτοι Μαρία Κεχαγιόγλου, Στάθη Σταμουλακάτο, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Δημήτρη Καπετανάκο, συν τους Μπέτυ Αρβανίτη, Γιώργο Σουξέ, Κλέλια Ρένεση, Γιάννη Νιάρρο κ.α.

Καθότι τα γυρίσματα ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες, είναι άγνωστη η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά σίγουρα δεν θα είναι έτοιμη η ταινία πριν τις αρχές του 2025.