Ενώ το Λούβρο και πολλά άλλα μουσεία τέχνης μπόρεσαν να ανακάμψουν από τα χρόνια της πανδημίας του 2020 και του 2021,

Με τους αριθμούς επισκεψιμότητας να ανέρχονται σχεδόν σε οκτώ εκατομμύρια, το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι ήταν το μουσείο τέχνης με τις περισσότερες επισκέψεις το 2022 σύμφωνα με την εφημερίδα The Art Newspaper.

Παράλληλα, κατεγράφη ως το μουσείο με τον υψηλότερο αριθμό επισκεπτών παγκοσμίως το 2021 σύμφωνα με το Museum Index από την TEA και AECOM. Ενώ το Λούβρο και πολλά άλλα μουσεία τέχνης μπόρεσαν να ανακάμψουν από τα χρόνια της πανδημίας του 2020 και του 2021 ωστόσο, τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα δεν έχουν φτάσει ακόμη σε επίπεδα επισκεψιμότητας που είχαν πριν από την πανδημία.

Το 2022, 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν το Εθνικό Μουσείο της Κορέας στη Σεούλ, το οποίο μετακόμισε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια και μετά τον πόλεμο της Κορέας και στεγάζεται στο Οικογενειακό Πάρκο Yongsan από το 2005.

Αυτό σηματοδοτεί μια αύξηση λοιπόν, που αγγίζει το 2%, σε σύγκριση με το 2019. Είναι το μοναδικό μουσείο ανάμεσα στα 8 κορυφαία, που αύξησε τον αριθμό των επισκεπτών του το 2022. Τα κορυφαία μουσειακά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο υστερούν περισσότερο όσον αφορά την ανάκτηση ποσοστών επισκεψιμότητας πριν από την πανδημία, με το Βρετανικό Μουσείο, το Tate Modern και το Met να εξακολουθούν να υπολείπονται κατά 34 έως 36%.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της UNESCO, υπήρχαν περίπου 103.842 μουσεία σε όλο τον κόσμο το 2021, περίπου τα δύο τρίτα των οποίων βρίσκονταν στη Δυτική Ευρώπη, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το μέγεθος της αγοράς του τομέα του μουσείου, των ιστορικών τοποθεσιών, των ζωολογικών κήπων και των πάρκων εκτιμήθηκε σε 60,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 και αναμένεται να ανέλθει σε 97,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023.