Ο Ντουέιν Τζόνσον ισορροπούσε πάντα σε μια λεπτή γραμμή σε θέματα που αφορούσαν την πολιτική.

Ο ηθοποιός και επιχειρηματίας έγινε γνωστός ως μέλος του WWE, έχοντας μέντορα για δεκαετίες τον Βινς Μακμάν, τον οποίο ο βιογράφος Άμπραχαμ Ζοζεφίν Ρίσμαν έχει χαρακτηρίσει ως «εξαιρετικά σημαντικό παίκτη στην πολιτική των Ρεπουμπλικάνων».

Αλλά, ο Ντουέιν Τζόνσον δεν μπήκε στον κόπο να ψηφίσει την πρώτη δεκαετία που είχε δικαίωμα ψήφου, ανακοινώνοντας στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων το 2000 ότι είχε πρόσφατα εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους για πρώτη φορά, σε ηλικία 28 ετών.

Είκοσι χρόνια αργότερα, ζήτησε από τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν τον Τζο Μπάιντεν στην προεδρική κούρσα του 2020, αλλά σε μια νέα συνέντευξη στο Fox News, είπε ότι δεν αισθάνεται πλέον άνετα να υποστηρίξει ανοιχτά κάποιον υποψήφιο για Πρόεδρο.

«Η απόφαση που πήρα πριν από χρόνια με τον Μπάιντεν ήταν μια απόφαση που πίστευα ότι ήταν η καλύτερη για μένα εκείνη την εποχή», δήλωσε ο Ντουέιν Τζόνσον στη συνέντευξη. «Αλλά αυτό που προκάλεσε εκείνη η απόφαση με δίχασε. Δεν το είχα συνειδητοποιήσει τότε».

Δεν θα κάνει κάτι παρόμοιο στις εκλογές του 2024, δήλωσε ο Ντουέιν Τζόνσον. «Συνειδητοποιώ ότι τώρα που έρχονται αυτές τις εκλογές, δεν θα το κάνω αυτό. Στόχος μου είναι να ενώσω αυτή τη χώρα. Πιστεύω σε αυτό. Δεν θα προτείνω στους ψηφοφόρους ποιον να ψηφίσουν. Θα κρατήσω την πολιτική μου άποψη για τον εαυτό μου. Είναι ανάμεσα σε μένα και την κάλπη».

Η σχεδόν ωριαία συνέντευξη του Ντουέιν Τζόνσον με τον παρουσιαστή του Σαββατοκύριακου Fox and Friends, Γουίλ Κέιν, ανέβηκε στο YouTube την Παρασκευή (5/6), ως συνέχεια μιας συνομιλίας που είχε ο Κέιν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο Κάιν πιθανότατα αναφέρεται στην επίσκεψη του Ντουέιν Τζόνσον τον Ιανουάριο στο Χρηματιστήριο όπου χτύπησε το παραδοσιακό κουδούνι, καθώς στάθηκε στο πλευρό του ΜακΜάχον, ο οποίος από το 2022 έχει γίνει στόχος για σεξουαλική κακοποίηση και ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο Ντουέιν Τζόνσον, ο οποίος κατά καιρούς κάνει δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισχυριζόμενος ότι «στέκεται» στο πλευρό των γυναικών, δεν έχει πάρει ποτέ δημόσια θέση σχετικά με τους ισχυρισμούς εναντίον του ΜακΜάχον, ούτε οι εκπρόσωποί του έχουν απαντήσει σε επανειλημμένα αιτήματα για σχολιασμό.

Αλλά όταν ρωτήθηκε από τον Κάιν αν ήταν ευχαριστημένος με την τρέχουσα κατάσταση της Αμερικής, ο Ντουέιν Τζόνσον είπε «όχι». Αλλά οι λόγοι που δεν είναι ευχαριστημένος δεν ήταν, ας πούμε, η ανεξέλεγκτη ένοπλη βία, η εισοδηματική ανισότητα ή ένα αυξανόμενο κύμα μίσους. Αντ’ αυτού, λέει ο Τζόνσον, το ζήτημα είναι «Η woke κουλτούρα, ο διχασμός κ.λπ. – αυτό πραγματικά με ενοχλεί».

Ο Ντουέιν Τζόνσον, ο οποίος έγινε πρωτοσέλιδο το 2019 όταν η Wall Street Journal ζήτησε αλλαγές σε σκηνή μάχης που φέρεται να απαίτησε ο ηθοποιός να διατηρήσει την «άλφα-αρσενική προσωπικότητά του», συνέχισε: «Στο πνεύμα αυτού, είτε υποκύπτεις σε αυτό και είσαι αυτό που οι άλλοι άνθρωποι θέλουν να είσαι, είτε είσαι ο εαυτός σου και είσαι αληθινός». Αλλά η αποκάλυψη του πραγματικού εαυτού κάποιου «μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αναστατωθούν και να τσαντίσουν τους ανθρώπους, και αυτό είναι εντάξει».

Το Newsweek αναφέρει ότι αφού παίχτηκε μέρος της συνέντευξης του Ντουέιν Τζόνσον με τον Κάιν στην εκπομπή, όσοι βρισκόντουσαν στο στούντιο τον αποδοκίμασαν τόσο δυνατά που οι οικοδεσπότες της εκπομπής αιφνιδιάστηκαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντουέιν Τζόνσον δεν έχει ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές Το 2018, δήλωσε στο Rolling Stone ότι αν και είχε ψηφίσει τον Μπαράκ Ομπάμα δύο φορές, δεν μπήκε στον κόπο να ψηφίσει για πρόεδρο το 2016.

«Εκείνη την εποχή, ένιωσα ότι ήταν είτε ψήφος για τον [υποψήφιο] που πίστευα ότι θα ήταν ο καλύτερος πρόεδρος από τον άλλο, παρόλο που θα προτιμούσα να έχω κάποιον άλλο, ή να μην ψηφίσω καθόλου», είπε για τις εκλογές που έφεραν τη Χίλαρι Κλίντον αντιμέτωπη με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Στις επόμενες εκλογές, το 2020, νομίζω ότι θα ξέρω ποιον υποστηρίζω», είπε τότε και κράτησε τον λόγο του, γράφοντας στο Twitter τον Σεπτέμβριο: «Ως πολιτικά ανεξάρτητος και κεντρώος, έχω ψηφίσει και τα δύο κόμματα στο παρελθόν. Σε αυτές τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές, υποστηρίζω το @JoeBiden & @KamalaHarris».

«Η πρόοδος απαιτεί θάρρος, ανθρωπιά, ενσυναίσθηση, δύναμη, καλοσύνη και σεβασμό. Νομίζω ότι στο μυαλό πολλών ανθρώπων, αυτό που έχει αποδείξει ο Τραμπ είναι ότι ο καθένας μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος. Και στο μυαλό πολλών ανθρώπων, αυτό που έχει επίσης αποδείξει είναι ότι δεν πρέπει όλοι να θέτουν υποψηφιότητα για πρόεδρος», είπε τότε.

Δεν είναι σαφές εάν ο Ντουέιν Τζόνσον δεν πιστεύει αυτά που κατήγγειλε το 2020 ή εάν δεν πιστεύει πλέον αυτά που είπε το 2018. Αυτό που φαίνεται να είναι σαφές είναι ότι αν υπάρχει ένα πράγμα που ο Ντουέιν Τζόνσον φοβάται απεγνωσμένα, είναι να αποξενώσει της μίας ή της άλλης πλευράς.

Αναρωτιέται κανείς αν, παραμένοντας σιωπηλός, θα καταφέρει να αποξενώσει και τους δύο.

Πηγή: vanityfair.com

Photo Credit: Getty Images