Αναστάτωση προκλήθηκε στις αρχές της εβδομάδας στο Μέγαρο των Ηλυσίων, επίσημη κατοικία του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ύστερα από τον εντοπισμό ενός κομμένου δαχτύλου, σε επιστολή.

Την αποκάλυψη έκανε η γαλλική εφημερίδα Valeurs Actuelles, ενώ την επιβεβαίωσε και η Αστυνομία, συμπληρώνοντας πως η συγκεκριμένη επιστολή εντοπίστηκε στις 10 Ιουλίου, ημέρα που ξεκίνησαν και οι σχετικές έρευνες σχετικά με απειλές για τη διάπραξη εγκλήματος ή αδικήματος κατά εκλεγμένου αξιωματούχου.

Το τμήμα κομμένου ανθρώπινου δαχτύλου φέρεται να ανήκει στον συντάκτη που υπέγραφε επιστολή με αποδέκτη τον Γάλλο πρόεδρο.

Ο δράστης έγινε γνωστό πως αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ σε ερώτηση της Le Figaro το Elysée απέφυγε να τοποθετηθεί επισήμως.

Ο αποστολέας έχει ταυτοποιηθεί και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το γαλλικό site, έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις για να λάβει ιατρική μέριμνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να τεθεί στην κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση.

Καθημερινά ο Μακρόν λαμβάνει 1.000 με 1.500 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και επιστολές τα οποία και παραλαμβάνει και τα ανοίγει μία ομάδα 70 ατόμων που εργάζεται σε χώρο μακριά από το κεντρικό κτίριο.