Το καλοκαίρι του 2024 είναι πολύ ιδιαίτερο. Έχει Euro στη Γερμανία, έχει final-4 στο Βερολίνο πιο πριν, έχει τελικό Conference με Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχει και Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Τα μεγάλα αθλητικά events φέρνουν τουρισμό και, παρά την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Ευρώπη και στη Δυτική Ασία, η Μεσόγειος θα έχει πάλι την τιμητική της. Η Ελλάδα, σαφώς, κυριαρχεί, και ανάμεσα στα τόσα, ξεχωρίζει ένα ξενοδοχείο. Ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται στο νησί που θα κατακτήσει την κορυφή σε επίπεδο τουρισμού για φέτος.

Είναι το νησί που το Πάσχα ήρθε πρώτο στην επιλογή των εκδρομέων. Η Νάουσα είναι το κέντρο διασκέδασης των τουριστών, εγχώριων και ξένων, στο Αιγαίο και πλέον είναι παρόν το νησί της Πάρου σε κάθε αφιέρωμα. Αυτή τη φορά, οι New York Times επέλεξαν 6 ξενοδοχεία σε Γαλλία-Ιταλία-Ελλάδα όπου προτείνουν στους Αμερικάνους να μείνουν το καλοκαίρι.

4 γαλλικά, 1 ιταλικό και 1 ελληνικό ξενοδοχείο, με το ελληνικό να μην είναι ούτε το καινούργιο και υπερπολυτελές One & Only, ούτε το Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, ούτε το Costa Navarino, ούτε το Cavo Tagoo ή κάποιο άλλο σε Μύκονο και Σαντορίνη.

Είναι το AvantMar στην Πάρο, στη Νάουσα, ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία στην Ελλάδα, σίγουρα το πιο πολυτελές ξενοδοχείο στο νησί, με την αρθρογράφο των ΝΥΤ να περιγράφει τις υπηρεσίες που θα απολαύσει ο επισκέπτης του.

«Αναδύεται στο νησί της Πάρου, αυτό το καταφύγιο στην παραλία Πιπέρι ενώνεται με την απαλή άμμο και την κυκλαδική αρχιτεκτονική. Το ξενοδοχείο έχει 38 δωμάτια και σουίτες, στις οποίες περιλαμβάνονται και ιδιωτικές πισίνες. Αν μπορέσετε να τις αφήσετε, θα βρεθείτε να εξερευνάτε τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις, όπως το κέντρο wellness, όπου θα σας προσφέρουν μασάζ ή περιποίηση του σώματος σε εξωτερικό χώρο, σε ένα δωμάτιο με κουρτίνες.

Το όνομα Avant Mar προέρχεται από τη γαλλική λέξη “πριν” και την ισπανική “θάλασσα”, εξηγώντας πως βρίσκεται μπροστά στη θάλασσα. Έχει έναν αμφιθεατρικό υπαίθριο χώρο όπου γίνονται μαθήματα γιόγκα και πιλάτες, ενώ υπάρχει και μια πισίνα 55 μέτρων.

Μόλις βγεις από αυτή, σε περιμένει ένα τζιν τόνικ στη Γέφυρα, το μπαρ του ξενοδοχείου που ανοίγει τον Μάιο, και έχει θέα το Αιγαίο. Σημειώστε στο καλεντάρι σας πως από 10 μέχρι 13 Ιουλίου ο Ιάπωνας σεφ Νόμπου Ματσουχία θα βρίσκεται στην κουζίνα του παραθαλάσσιου εστιατορίου Matsuhisa, για το Nobu Food Festival (το εστιατόριο θα ανοίξει για σεζόν στις 7 Ιουνίου). Για ελληνικές γεύσεις στο ξενοδοχείο, επισκεφθείτε το Thymes για πρωινό, μεσημεριανό ή δείπνο δίπλα στην πισίνα. Και μην ξεχάσετε το επιδόρπιο. Στο Fig’s, το ζαχαροπλαστείο του ξενοδοχείου, θα βρείτε παραδοσιακά ελληνικά γλυκά.

Η τιμή είναι στα 715 ευρώ τη βραδιά».

Αν λοιπόν η τσέπη σου το αντέχει, το Avant Mar στην Πάρο είναι μια επιλογή όπου τίποτα δε θα σου λείψει.