Όλοι παραξενεύτηκαν όταν στο Special αφιέρωμα για την 20η επέτειο από την πρώτη ταινία Harry Potter, όταν συνειδητοποίησαν ότι λείπει από αυτό η δημιουργός του, η συγγραφέας J.K. Rowling.

Πολλοί υπέθεσαν ότι η Warner Bros. προτίμησε να μην συμπεριλάβει την 57χρονη στο Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts καθώς το όνομά της έχει συνδεθεί με την τρανσφοβία, μετά από κάποιες αμφιεγόμενες δηλώσεις που έχει κάνει σε συνεντεύξεις και tweet της.

Ωστόσο, τελικά ήταν επιλογή της ίδιας της Rowling, η οποία όπως αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξή της: «Δεν ήθελε να πάει».

«Μου ζητήθηκε να είμαι στο αφιέρωμα αλλά δεν ήθελα να το κάνω» είπε στον παρουσιαστή Graham Norton κατά την παρουσία της στην εκπομπή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του βρετανικού Virgin Radio.

Ακόμη, έκανε σαφές ότι δεν την παραγκώνισαν από το να εμφανιστεί αλλά αντιθέτως εκείνη επέλεξε να το προσπεράσει.

«Ένιωσα ότι το συγκεκριμένο τηλεοπτικό αφιέρωμα αφορά περισσότερο τις ταινίες παρά τα βιβλία, έτσι δεν θέλησα να παρευρεθώ».

«Κανείς δεν μου είπε να μην πάω. Μου ζήτησαν να πάω αλλά αποφάσισα να μην το κάνω».

Το special επεισόδιο του HBO Max που αφορά τις ταινίες Harry Potter και την κληρονομιά τους, παίχτηκε την 1 Ιανουαρίου 2022. Εμφανίστηκαν σε αυτό πολλοί συντελεστές της ταινίας όπως ο πρωταγωνιστής, ο Daniel Radcliffe.

Εκείνος, έχει μιλήσει ανοιχτά για το πως δεν επικροτεί τις απόψεις της συγγραφέως. Μάλιστα, έχει γράψει και επιστολή στην οποία αναφέρει ότι «οι trans γυναίκες είναι γυναίκες», φράση η οποία έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις της Rowling που υπονοούν ότι οι trans γυναίκες αποτελούν «απειλή» για τις «κανονικές» cis γυναίκες.

Εκτός από τον Radcliffe, και η Emma Watson, η κινηματογραφική «Ερμιόνη» έχει καταδικάσει τις δηλώσεις της Rowling. Μάλιστα, η ίδια είχε γράψει στα social media ότι «τα trans άτομα είναι αυτά που λένε ότι είναι», φράση που επίσης έρχεται σε κόντρα με όσα έχει πει η Rowling.

H Βρετανή συγγραφέας δεν έχει κάνει υποχωρήσεις στις απόψεις της ακόμη και μετά την κατακραυγή του κοινού ενώ έχει γράψει και ένα κείμενο που εξηγεί ότι δεν είναι τρανσφοβική, παρόλο που δεν αναιρεί όσα έχει ήδη δηλώσει.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Elon Musk: Στο γκαράζ του σπιτιού του φιλοξενεί την μητέρα του όταν τον επισκέπτεται

Γη της Ελιάς: Ο νέος παράνομος έρωτας που θα βάλει «φωτιά» στην Μάνη στην νέα σεζόν

Το Ezra Miller συναντήθηκε με τα «κεφάλια» της Warner Bros για να αποφασιστεί το μέλλον του – Όσα ειπώθηκαν