Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Προέδρου, όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία.

Στη συζήτηση αναφέρθηκε ότι ο τερματισμός της έντασης στη Ρωσία απέτρεψε μη αναστρέψιμες ανθρωπιστικές καταστροφές στο ουκρανικό πεδίο και μεταφέρθηκε στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ η ευχή οι εξελίξεις στη Ρωσία να αποτελέσουν ένα νέο ορόσημο στην πορεία προς μια δίκαιη ειρήνη στην Ουκρανία.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, η εποικοδομητική στάση της Τουρκίας απέναντι στην ένταξη της Σουηδίας συνεχίζεται, αλλά όσο οι υποστηρικτές του PKK / PYD / YPG οργανώνουν ελεύθερα δράσεις στη χώρα αυτή, δηλώθηκε ότι οι νομοθετικές αλλαγές που έγιναν δεν έχουν κανένα νόημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίστηκε ότι οι αδικίες που βιώνονται στο πλαίσιο των F-35 και οι προσπάθειες να εξαρτηθεί η ζήτηση των F-16 της Τουρκίας από την ένταξη της Σουηδίας, δεν βλάπτουν την Τουρκία, αλλά ουσιαστικά βλάπτουν το ΝΑΤΟ και την ασφάλεια του ΝΑΤΟ.