Ελληνικό πολεμικό πλοίο αναπτύσσεται στην Ανατολική Μεσόγειο και πρόκειται να σταθμεύσει στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, σε μια περίοδο μεγάλης έντασης για τις δύο χώρες μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και την απάντηση Νετανιάχου προς πάσα κατεύθυνση, όπως μεταδίδει το BBC και η δημοσιογράφος, Σοφία Μπετίζα.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, οι υπουργοί Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ, έλαβαν επίσημη ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή από τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ.

Ισραήλ

«Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ καταδίκασαν τις αδικαιολόγητες τρομοκρατικές πράξεις της Χαμάς, όμως την ίδια στιγμή προέτρεψαν το Ισραήλ να απαντήσει με «αναλογικότητα.

«Καθώς εξελίσσεται η σύγκρουση, η προστασία των αμάχων είναι απαραίτητη. Υπάρχουν κανόνες πολέμου», σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ αναφερόμενος στους αμάχους της Γάζας.

Το Ισραήλ επιδιώκει να έχει τη διπλωματική στήριξη για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιεί στη Γάζα και κυρίως για την επικείμενη χερσαία επίθεση που ετοιμάζει.

Ήδη, από χθες, έχει δώσει τελεσίγραφο σε 1,1 εκατ. Παλαιστίνιους να φύγουν προς τον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας προειδοποιώντας ότι ετοιμάζει «εκτεταμένες επιχειρήσεις».