Συναγερμός στο Ανεσί στη Γαλλία, όταν άνδρας εισέβαλε σε παιδική χαρά, μαχαιρώνοντας παιδιά.

Σύμφωνα με το BFMTV, τα παιδιά είναι ηλικίας περίπου 3 ετών.

Η βρετανική Daily Mail μιλά για 8 τραυματισμένα παιδιά εκ των οποίων τα τρία νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ένα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ στους τραυματίες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, είναι και ένας ενήλικας.

Άλλα γαλλικά ΜΜΕ, πάντως μιλούν για τέσσερα σοβαρά τραυματισμένα παιδιά εκ των οποίων τα δύο σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο άνδρας συνελήφθη από τις αρχές, δήλωσε αστυνομική πηγή στο BFMTV και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι 45χρονος.

Την είδηση ότι παιδιά περιλαμβάνονται μεταξύ των τραυματιών επιβεβαίωσε και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με το BBC.

Η στιγμή της σύλληψης

Σύμφωνα με πληροφορίες της Le Parisien, πρόκειται για Σύρο αιτούντα άσυλο.

Πρώην ποδοσφαιριστής του Ατρόμη του παρών στο περιστατικό

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου, Anthony Le Tallec, βρισκόταν στο πάρκο στο Ανεσί της Γαλλίας τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης από τον 32χρονο Σύρο πρόσφυγα.

Ο Le Tallec ανέβασε στο Instagram βίντεο στο οποίο περιγράφει όσα έγιναν στο πάρκο. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ίδιος, αρχικά δεν είχε καταλάβει τι συμβαίνει, μέχρι που άκουσε μια γυναίκα να φωνάζει «τρέξτε, τρέξτε, υπάρχει κάποιος που μαχαιρώνει τους πάντες! Μαχαιρώνει παιδιά».

«Έτρεχα κατά μήκος της άκρης της λίμνης όταν ξαφνικά είδα δεκάδες ανθρώπους να έρχονται γρήγορα προς το μέρος μου από την αντίθετη κατεύθυνση. Αναρωτήθηκα τι συνέβαινε. Μια μητέρα μού φώναξε: “Τρέξτε, τρέξτε, υπάρχει κάποιος που μαχαιρώνει τους πάντες! Μαχαιρώνει παιδιά, τρέξτε, τρέξτε!”», περιγράφει ο πρώην ποδοσφαιριστής.

Και συνεχίζει τη συγκλονιστική περιγραφή για τα όσα συνέβαιναν στο πάρκο στο Ανεσί. «Αρχικά τα έχασα, αλλά συνέχισα να προχωράω. Ξαφνικά βλέπω τον τύπο να έρχεται προς το μέρος μου. Είναι στο γρασίδι και βλέπω τους αστυνομικούς 5 ή 10 μέτρα πίσω του. Δεν μπορούν να τον πιάσουν. Έρχεται προς το μέρος μου, οπότε κάνω λίγο στην άκρη και βλέπω ότι κατευθύνεται προς τους ηλικιωμένους. Και τότε επιτίθεται στον παππού. Τον μαχαίρωσε μια φορά και οι αστυνομικοί πίσω του δεν μπόρεσαν να τον πιάσουν. Τους λέω: “Πυροβολήστε τον, σκοτώστε τον, τους μαχαιρώνει όλους!”. Εκείνος επιτέθηκε μία-δύο φορές και τότε οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν. Πυροβόλησαν τον δράστη, ο οποίος έπεσε στο έδαφος, όμως είχε μαχαιρώσει τον ηλικιωμένο. Συνέχισα να τρέχω και έβλεπα στο βάθος παιδιά να είναι στο έδαφος. Είναι τρελό να το βλέπεις αυτό στο Ανεσί».