Τουλάχιστον 12 άνθρωποι στη Γάζα, ανάμεσά τους τρία ηγετικά στελέχη του κινήματος Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ αλλά και παιδιά, σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, μετά από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα.

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι διεξήγαγε στοχευμένες επιχειρήσεις εναντίον τριών διοικητών των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς, του ένοπλου βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος που το Ισραήλ χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» οργάνωση.

Από την πλευρά του, ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του τον θάνατο τριών στελεχών των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς. Συγκεκριμένα, τους κατονόμασε ως Τζιχάντ Γάναμ, γραμματέα του στρατιωτικού συμβουλίου των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς· Χαλίλ αλ Μπαχτάνι, μέλος του ίδιου συμβουλίου και Τάρεκ Εζεντίν, έναν από τους «επικεφαλής της στρατιωτικής δράσης» του κινήματος στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που συντόνιζε από τη λωρίδα της Γάζας.

Τα ισραηλινά πλήγματα στη λωρίδα της Γάζας είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων «παιδιών», και να τραυματιστούν άλλοι 20, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

«Άνανδρο σιωνιστικό έγκλημα»

Στο μεταξύ, οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονταν στις ζώνες που επλήγησαν από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, πρόσθεσε το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση.

«Θρηνούμε τους ηγέτες και τις συζύγους τους και κάποια από τα παιδιά τους που σκοτώθηκαν» σε αυτό το «άνανδρο σιωνιστικό έγκλημα», ανέφερε ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας πως «το αίμα των μαρτύρων θα αυξήσει [την] αποφασιστικότητα» του κινήματος.

Το Ισραήλ «περιγέλασε όλες τις πρωτοβουλίες των μεσολαβητών, η αντίσταση θα εκδικηθεί τους ηγέτες» που σκοτώθηκαν τη νύχτα, πρόσθεσε. Φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε το πτώμα άνδρα του Τζιχάντ Γάναμ στο νεκροτομείο νοσοκομείου στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Στην πόλη της Γάζας, δημοσιογράφος του ίδιου πρακτορείου είδε μέρος πολυκατοικίας στις φλόγες έπειτα από τα νυχτερινά αεροπορικά πλήγματα και ασθενοφόρα να διακομίζουν θύματα σε νοσοκομεία.