Νεκρό επειδή ο γείτονας αποφάσισε να πάρει τον νόμο στα χέρια του, έπεσε ένα κορίτσι ηλικίας μόλις 11 ετών, σε ένα μικρό χωριό της Γαλλίας.

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, η οικογένεια του κοριτσιού, βρετανικής καταγωγής, έκανε μπάρμπεκιου στον κήπο το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο Ολλανδός γείτονάς τους, με τον οποίο υπήρχαν σοβαρές διαφορές τα τελευταία χρόνια, αποφάσισε να πάρει εκδίκηση.

Ο δράστης άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του το ανήλικο κορίτσι και να τραυματιστεί ο πατέρας, ο οποίος νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Τραυματίας αλλά πιο ελαφρά είναι και η μητέρα, ενώ η δεύτερη κόρη, μόλις 8 ετών, δεν έπαθε τίποτα αλλά έχει υποστεί ισχυρό σοκ.

Ο δράστης είχε κλειστεί αρχικά στο σπίτι του, όμως στη συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία και συνελήφθη μαζί με τη σύζυγό του.

Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο το κίνητρο του δράστη, όμως πρόσθεσε ότι οι δύο οικογένειες είχαν μακροχρόνια αντιπαράθεση για ένα κομμάτι γης που γειτόνευε με τις περιουσίες τους.