Ολοκληρώθηκε η κηδεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στον καθεδρικό ναό Ντουόμο του Μιλάνου, όπου η σορός του έφτασε λίγα λεπτά πριν τις 15:00 (τοπική ώρα, ώρα Ελλάδος 16:00).

Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης, με κατάμεστη την κεντρική πλατεία της ιταλικής συμπρωτεύουσας, στην σορό του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού αποδόθηκαν στρατιωτικές τιμές από όλα τα σώματα των ενόπλων δυνάμεων.

Πριν αρχίσει η τελετή, με παρατεταμένο χειροκρότημα, εντός και εκτός του ναού, χιλιάδες πολίτες, συγγενείς και επίσημοι, είπαν το στερνό αντίο στον «Καβαλιέρε».

Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Εμφανώς συγκινημένες, στην πρώτη σειρά καθισμάτων, βρίσκονται η τελευταία σύντροφος του Μπερλουσκόνι, Μάρτα Φασίνα, η πρωτότοκη κόρη του Μαρίνα και τα αδέλφια της Πιερσίλβιο, Λουίτζι, Μπάρμπαρα και Ελεονόρα.

Συντετριμμένος, ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών και συντονιστής της Φόρτσα Ιτάλια, Αντόνιο Ταγιάνι, κοντά στην Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και σε ολόκληρο του υπουργικό συμβούλιο.

Επίσης, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν από τη δεύτερη σειρά των καθισμάτων, είχε στενό εναγκαλισμό με τον Ματέο Σαλβίνι. Παρών και ο εμίρης του Κατάρ Χαμάντ Αλ Θάνι, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι.

Στην κηδεία δεν βρίσκεται ο επικεφαλής του Κινήματος 5 Αστέρων Τζουζέπε Κόντε, αλλά ούτε ο πρώην πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι, καθώς χθες, πέθανε αιφνίδια η σύζυγός του.

Πάνω στο φέρετρο, έχουν τοποθετηθεί άσπρα και κόκκινα τριαντάφυλλα, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος ο «Καβαλιέρε».

Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Μετά την τελετή, η σορός του Μπερλουσκόνι πρόκειται να αποτεφρωθεί και να τοποθετηθεί στο μαυσωλείο που είχε δημιουργηθεί, με βούλησή του, στο πάρκο της βίλας του στο Άρκορε, λίγο έξω από το Μιλάνο.