Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Κατά τη συνομιλία τους, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας και περιφερειακά ζητήματα.

Κατά την ίδια συνομιλία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία, ο Ρ.Τ. Ερντογάν ευχαρίστησε τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν για τη συνεισφορά της Ρωσίας στον τουρκικό πυρηνικό σταθμό Ακούγιου όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα η πρώτη τελετή παράδοσης πυρηνικού καυσίμου.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη συμφωνία για τα σιτηρά και τις εξελίξεις στη Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επρόκειτο να δώσει το «παρών» σήμερα στην τελετή εγκαινίων στο Ακούγιου αλλά ακύρωσε τη δια ζώσης συμμετοχή του λόγω αδιαθεσίας.

Ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας, που κατασκευάστηκε από τη ρωσική Rosatom, θα αρχίσει να λειτουργεί κανονικά το 2024, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.