Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ συναντήθηκε με συγγενείς ομήρων που απήχθησαν από τη Χαμάς, στον απόηχο των επαφών του με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου.

Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νόαμ Κατς σε ανάρτησή του στο X δημοσίευσε φωτογραφίες από τη συνάντηση του πρωθυπουργού στο Ισραήλ. Τον θερμό εναγκαλισμός με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την πολύωρη συζήτηση των δύο αντιπροσωπειών απαθανάτισε ο φακός.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ. Στη συνάντηση συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Άννα-Μαρία-Ελένη Μπούρα και ο Έλληνας πρεσβευτής στο Ισραήλ, Κυριάκος Λουκάκης.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με δύο οικογένειες ομήρων της Χαμάς, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε συγκλονισμένος από τις δύσκολες στιγμές που περνούν και για τις τελευταίες επικοινωνίες που είχαν με τους δικούς τους ανθρώπους, όταν ήδη είχαν οδηγηθεί στη Γάζα.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός διεμήνυσε στον Ισραηλινό ομόλογό του ότι «μπορείτε να υπολογίζετε στην υποστήριξή μας, τη βοήθειά μας» καθώς και ότι «θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε και να ελπίζουμε πως ό,τι και αν συμβεί πρέπει να συμβεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος».