Η Ισραηλινή δήλωσε ότι έμαθε για την τραγωδία μόνο όταν μπήκε στην Facebook για να δει μια τρομακτική ανάρτηση στο λογαριασμό της γιαγιάς της. Είπε ότι ήταν η θεία της που αρχικά ειδοποίησε εκείνη και τη μητέρα της για τα φρικτά πλάνα που έδειχνε τις τελευταίες στιγμές της γιαγιάς της – σε μια λίμνη αίματος στο πάτωμα του σπιτιού της στο Ισραήλ.

Η δολοφονία της ηλικιωμένης είναι ένας από τους εκατοντάδες θανάτους που έχουν σημειωθεί από το Σάββατο, όταν ένοπλοι της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ και επιτέθηκαν αδιακρίτως σε αμάχους.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι περισσότεροι από 1.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 150 έχουν περάσει τα σύνορα με τη Γάζα ως όμηροι.

Χαμάς Ισραηλινή

Μιλώντας στο ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι Canal 13, η κοπέλα είπε ότι ο δολοφόνος τηλεφώνησε στη θεία της για να την αναγκάσει να δει τις εικόνες της γιαγιάς της «να κείτεται σε μια λίμνη αίματος» στο κιμπούτς Nir Oz, μόλις δύο χιλιόμετρα από τη Γάζα που ελέγχεται από τη Χαμάς.

Λυγίζει στην καμέρα η Bayder

«Όταν βγήκαμε έξω, η θεία μου τηλεφώνησε στη μητέρα μου και της είπε “άνοιξε το Facebook, άνοιξε το Facebook”», είπε η Bayder, παλεύοντας με τα δάκρυα για να περιγράψει το τραύμα που έζησε βλέποντας το βίντεο για πρώτη φορά.

«Η μαμά δεν μπορούσε να το ανοίξει καθόλου. Έτρεμε. Το άνοιξα από το τηλέφωνό μου και είδα, το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσατε να φανταστείτε».

«Η γιαγιά μου στο πάτωμα του σπιτιού της να δολοφονείται σε ένα βίντεο. Ολόκληρο το πάτωμα καλυμμένο με αίμα. Η γιαγιά μου ξαπλωμένη εκεί», είπε η Bayder, περιγράφοντας το φρικιαστικό βίντεο που εμφανίστηκε στη σελίδα της ίδιας της γιαγιάς της στο Facebook.

«Ο τρομοκράτης απλά πήρε το τηλέφωνό της, την βιντεοσκόπησε και το ανέβασε στον ιδιωτικό της τοίχο στο Facebook. Έτσι το μάθαμε. Έτσι το μάθαμε».

«Φωνάξαμε με όλη μας την ψυχή. Όλοι εδώ μέσα τα έχασαν. Είναι το πιο φρικτό πράγμα που θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε και να περάσει από το μυαλό σας», είπε συντετριμμένη.

Στη δική της ανάρτηση στο Facebook τη Δευτέρα, η Βayder απέτισε έναν συγκινητικό φόρο τιμής στη γιαγιά της και περιέγραψε λεπτομερώς τον τρομακτικό τρόπο με τον οποίο σκοτώθηκε η αγαπημένη της συγγενής.

«Η γιαγιά μου σκοτώθηκε από έναν τρομοκράτη στο σπίτι της»

«Ο στυλοβάτης της ζωής μου, στη ζωή της οικογένειάς μου. Η γιαγιά μου, κάτοικος του Κιμπούτς Νιρ Οζ σε όλη της τη ζωή, σκοτώθηκε χθες σε μια βάναυση δολοφονία από έναν τρομοκράτη στο σπίτι της», έγραψε.

«Στις επτά το πρωί, είδα τον εφιάλτη της ζωής μου. Ένας τρομοκράτης ήρθε στο σπίτι της, τη σκότωσε, πήρε το τηλέφωνό της, βιντεοσκόπησε τη φρίκη και τη δημοσίευσε στον τοίχο της στο Facebook».

«Έτσι το μάθαμε. Το πιο αγνό πράγμα στον κόσμο, το φως της ζωής μου, όλος ο κόσμος μου, η γιαγιά μου».

«Η γιαγιά μου αγαπούσε τη ζωή, αλλά πώς θα συνεχίσουμε χωρίς εσένα; Ποια είμαι εγώ χωρίς εσένα; Δεν είμαι διατεθειμένη να μιλήσω για σένα σε παρελθοντικό χρόνο, είναι ένας εφιάλτης».

«Σ’ αγαπώ και το ξέρεις, σε κάθε δωμάτιο της καρδιάς μου, σε κάθε σωματίδιο του σώματός μου, σε κάθε ίνα του οργάνου μου. Η γιαγιά μου, το λουλούδι μου, το φως της ζωής μου, όλος μου ο κόσμος,», κατέληξε η σπαρακτική ανάρτηση.

.