H Janet Airlines πραγματοποιεί πτήσεις από το Λας Βέγκας στην πολυσυζητημένη «Area 51», ένα από μυστηριώδη σημεία του πλανήτη, εξ’ ου και δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να επιβιβαστεί στο δρομολόγιο.

Δεν είναι θέμα κόστους, μα η τοποθεσία στην οποία οι ΗΠΑ προετοιμάζουν στρατιωτική τεχνολογία.

Η άκρως απόρρητη στρατιωτική βάση βρίσκεται στην έρημο της Νεβάδα. Μεταξύ των διάφορων θεωριών συνωμοσίας φημολογείται ότι φιλοξενεί εξωγήινα διαστημόπλοια που έχουν συντριβεί, ακόμη και τους ίδιους τους εξωγήινους. Η λίμνη Groom είναι η ιστορική ονομασία της ξηρής κοίτης της λίμνης όπου κατασκευάστηκε η Area 51.

Το προφίλ της Janet Airlines

Η εταιρεία, τα αρχικά της οποίας φημολογείται ότι σημαίνουν Joint Air Network for Employee Transportation, διαθέτει έναν στόλο μόλις έξι αεροσκαφών Boeing 737 και μεταφέρει μόνο υπαλλήλους και κυβερνητικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail. Οι πιλότοι της πετούν επίσης επτά μικρότερα ελικοφόρα αεροπλάνα τύπου Beechcraft.

Τα αεροπλάνα της Janet κάνουν το ταξίδι των 140 χιλιομέτρων από το Βέγκας στην «Περιοχή 51». Σύμφωνα με τις υπηρεσίες εντοπισμού αεροσκαφών, τα συγκεκριμένα τζετ κάνουν ένα μέρος της διαδρομής μέχρι εκεί, αλλά απενεργοποιούν τους αναμεταδότες τους περίπου 20 χιλιόμετρα πριν φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Το αεροδρόμιο του Λας Βέγκας διαθέτει συγκεκριμένους σταθμούς που προορίζονται μόνο για τη συγκεκριμένη κρατική εταιρεία.

Το Dreamlandresort.com ισχυρίστηκε πέρυσι ότι η πρώτη πτήση αναχωρεί από το Λας Βέγκας για την Area 51 στις 3:40 π.μ. και φτάνει μόλις 25 λεπτά αργότερα. Το Dreamland Resort υποστηρίζει ότι υπάρχουν 14 πτήσεις επιστροφής κάθε μέρα, με το τελευταίο αεροπλάνο από την Area 51 να αναχωρεί στις 8:15 μ.μ. και να φτάνει πίσω στο Λας Βέγκας στις 8:40 μ.μ.

Απόρρητες δραστηριότητες στην Area 51

Μια αγγελία εργασίας της Janet Airlines που φέρεται να είδε ο στρατιωτικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Task ανέφερε την αναζήτηση πιλότου με εμπειρία 3.000 ωρών και ενεργή άκρως απόρρητη άδεια. Όταν ρωτήθηκε από τον ιστότοπο σχετικά με τον σκοπό της βάσης, ο εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας, συνταγματάρχης Τοντ Βικιάν, έδωσε μια θολή απάντηση που ελάχιστα κατέστειλε τις υποψίες.

Αξίζει να θυμίσουμε πως η Janet Airlines βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα το 2017 μετά τη διαβόητη μαζική δολοφονία στο Mandalay Bay του Λας Βέγκας, όπου ο ένοπλος Στίβεν Πάντοκ δολοφόνησε 59 άτομα και τραυμάτισε άλλα 527.

Αλλά ο καταιγισμός των σφαιρών φέρεται επίσης να στόχευε δεξαμενές καυσίμων κοντά στην κρατική αεροπορική εταιρεία, τροφοδοτώντας τις θεωρίες ότι ο Πάντοκ είχε υιοθετήσει εξτρεμιστικές απόψεις και στόχευε σε αυτήν, σύμφωνα με τη New York Post. Ο δράστης είχε επίσης εργαστεί στο παρελθόν για τη Lockheed Martin, έναν από τους κατασκευαστές που έχει συμβληθεί με την αμερικανική κυβέρνηση, γεγονός που οδήγησε σε αναφορές για πιθανή σύνδεση.

Area 51: Ορατή… «με το κιάλι»

Η μόνη θέα που έχουν οι Αμερικανοί πολίτες από τη διαβόητη Περιοχή 51 είναι από την κορυφή Tikaboo, 41 χιλιόμετρα μακριά. Η αναρρίχηση σε αυτή την κορυφή δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί τετρακίνητο αυτοκίνητο κατά μήκος μιας δύσβατης χωμάτινης διαδρομής σχεδόν 40 χιλιομέτρων, ακολουθούμενη από πεζοπορία μήκους 1,5 χιλιομέτρου.

Όποιος τολμήσει να κάνει το ταξίδι έχει προειδοποιηθεί να φορέσει μπότες πεζοπορίας, να πάρει όσο περισσότερο νερό μπορεί να κουβαλήσει για την έντονη ζέστη της Νεβάδα και ένα ζευγάρι κιάλια για να ρίξει μια ματιά στην ίδια την εμβληματική βάση.

*Κεντρική φωτογραφία / Shutterstock