Για ακόμα μια φορά καλεί σε ξεσηκωμό των πολιτών ο Ντόναλντ Τραμπ, αυτή τη φορά όχι από τη θέση του Προέδρου, όπως το 2020, αλλά από τη θέση του λαϊκιστή και όψιμου διεκδικητή του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ότι περιμένει να τον συλλάβουν την ερχόμενη Τρίτη, στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται εις βάρος του από την εισαγγελία του Μανχάταν και γι΄αυτό ζήτησε από τους πολίτες της Νέας Υόρκης να βγουν στους δρόμους.

«Ο προπορευόμενος Ρεπουμπλικανός υποψήφιος και πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ θα συλληφθεί την Τρίτη. Διαμαρτυρηθείτε, πάρτε πίσω το έθνος μας», έγραψε σε ανάρτηση του.

Σύμφωνα με το CNN, την εβδομάδα που πέρασε, πυρετώδεις ήταν οι συζητήσεις μεταξύ των δημοτικών αρχών, των ομοσπονδιακών αρχών και της Δικαιοσύνης για το πώς θα ετοιμάσουν την προσαγωγή του Τραμπ.

Η νομική ομάδα του Τραμπ προετοιμάζεται για αυτή την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος του και έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες κάτω από το τραπέζι για να διασφαλίσει πως αυτή η απαγγελία δεν θα είναι εύκολη και «αναίμακτη».

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα κληθεί να εμφανιστεί ενώπιον της εισαγγελίας του Μανχάταν και έχει ζητήσει να μιλήσει δημόσια μετά την σύλληψή του.

Το τελευταίο διάστημα, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ εκφράζει την πεποίθησή του πως θα οδηγηθεί σε δίκη επειδή ο Εισαγγελέας Άλβιν Μπραγκ του Μανχάταν τον μισεί, όπως υποστηρίζει.

Αναμφίβολα, η προτροπή του για διαδηλώσεις, φέρνει μνήμες Ιανουαρίου 2021, όταν με το σύνθημα «Stop the Steal», θέλησε να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου του 2020, όπου ηττήθηκε από τον Μπάιντεν.

Αυτή η προτροπή έγινε παρά τη συμβουλή των έμπιστων του να μην προβεί σε κάτι τέτοιο, φοβούμενοι την επικοινωνιακή ερμηνεία μιας τέτοιας κίνησης. Σίγουρα, το δεδικασμένο δεν θα βοηθήσει τον Τραμπ, που μετά και την έμμεση προτροπή για ένα πραξικόπημα, βάζει ακόμα ένα λιθαράκι στην κατολίσθηση του νόμου που θα καταλήξει στο κεφάλι του.

Αν την Τρίτη όντως συλληφθεί ο Τραμπ, θα οδηγηθεί από τις Μυστικές Υπηρεσίες στην εισαγγελία για να αφήσει αποτυπώματα και να βγάλει τις λεγόμενες mugshots, δηλαδή τις φωτογραφίες κρατουμένων.

Μετά από αυτό, θα του δοθεί η ευκαιρία να παραδοθεί και στη συνέχεια θα βρεθεί ενώπιον δικαστή, όπου λογικά θα αφεθεί ελεύθερος υπό όρους.

Οι εναπομείναντες υποστηρικτές του Τραμπ πάντως, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν αναταραχές και γι΄αυτό οι αρμόδιες αρχές της Νέας Υόρκης σχεδιάζουν ύψιστα μέτρα προστασίας του δικαστηρίου και θα έχουν πλήρη παράταξη δυνάμεων καταστολής.

Φαίνεται πως η εβδομάδα που έρχεται, θα είναι «πυρηνική» στις ΗΠΑ…