Ικανοποίηση προκάλεσε στο επιτελείο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και μεγάλου φαβορί για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις εκλογές του 2024 η ανταπόκριση των οπαδών του στο ενδεχόμενο σύλληψης του.

Μέσα σε τρεις ημέρες, συγκεντρώθηκε 1,5 εκατομμύριο δολάρια με το επιτελείο του να επιβεβαιώνει το συγκεκριμένο ποσό στο Fox News.

Αν διαιρέσει κανείς το ποσό αυτό, προκύπτει ότι η καμπάνια του Τραμπ έβαζε κάθε μέρα από μισό εκατομμύριο δολάρια στα ταμεία της, δηλαδή διπλάσιο ποσό από τον ημερήσιο μέσο όρο αφότου ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Όλα αυτά αποδεικνύουν λοιπόν πως το πλήθος μπορεί να χειραγωγηθεί, καθώς οι ανυπόστατες διαρροές του πρώην προέδρου για πιθανή σύλληψή του, κατάφεραν να συσπειρώσουν τους οπαδούς του οι οποίοι το επιβεβαίωσαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

Το Σάββατο, με ανάρτηση στην πλατφόρμα Truth Social που ο ίδιος έχει δημιουργήσει, κάλεσε τους υποστηρικτές του «να διαδηλώσουν» και «να πάρουν πίσω το έθνος μας» για να ακολουθήσει σειρά mails από το επιτελείο του.

Σε αυτά αναφερόταν ότι «το δικαστικό μας σύστημα έχει καταρρεύσει» και ζητείτο από τους υποστηρικτές του Τραμπ «να γίνουν η ισχυρή άμυνά του» δίνοντας τα χρήματά τους.

Σε ένα άλλο mail, υπήρχε link σε συλλογή υπογραφών κατά της υποτιθέμενης σύλληψης του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ φυσικά υπήρχε πάλι παράκληση για δωρεές.

«Αν δεν τα βγάζετε πέρα, όπως ξέρω ότι ισχύει για πολλούς από εσάς, μη στείλετε τίποτα. Αν όμως τα πάτε καλά οικονομικά, κάτι που επετεύχθη χάρη στις πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ, τότε στείλτε τη δωρεά σας», έγραψε ο ίδιος στο Truth Social τη Δευτέρα και την Τετάρτη.