Ένα νέο τραγικό περιστατικό με θάνατο βρέφους συγκλονίζει την πόλη του Οχάιο. Είχε προηγηθεί το αδιανόητο έγκλημα μιας μητέρας, η οποία άφησε για δέκα μέρες μόνο του το 16 μηνών παιδί της προκειμένου να μην χαλάσει τις διακοπές της.

Λίγα 24ωρα αργότερα, μία νέα τραγωδία είδε το φως της δημοσιότητας με ένα βρέφος 7 μηνών να χάνει τη ζωή του ύστερα από καταδίωξη μεταξύ της αστυνομίας και ενός 23χρονου.

Ο Τζόναθαν Μπέικερ άρπαξε το 7 μηνών μωρό έπειτα από καβγά με τη μητέρα του την Τρίτη στη Βόρεια Βαλτιμόρη, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο Μπέικερ είχε πει στη φίλη του, νωρίτερα ότι είχε αυτοκτονικές σκέψεις και ισχυρίστηκε ότι ήθελε να σκοτώσει το κοριτσάκι.

Η μητέρα κάλεσε την αστυνομία για να αναφέρει την απαγωγή και τις απειλές τονίζοντας ότι ο 23χρονος ήταν οπλισμένος.

Η αστυνομία της Βόρειας Βαλτιμόρης εξέδωσε προειδοποίηση για να εντοπίσει τον Μπέικερ και το όχημά του και ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας εντόπισε το αυτοκίνητό του με βάση την περιγραφή που δόθηκε.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο συμβάν, εντόπισαν την κίτρινη Camaro του δράστη κι άρχισαν να τον καταδιώκουν.

Ο νεαρός οδηγούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε αστική περιοχή κι έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, το οποίο καρφώθηκε σε σπίτι. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που το σπίτι σηκώθηκε από τα θεμέλιά του.

Η Αστυνομία είπε ότι όταν έψαξαν το αυτοκίνητο βρήκαν ένα όπλο καθώς και δύο χρησιμοποιημένα φυσίγγια. Από το βράδυ της Τρίτης το βρέφος φέρεται να πέθανε από τα τραύματά του, ενώ ο άνδρας παρέμεινε στο νοσοκομείο St. Vincent στο Τολέδο σε κρίσιμη κατάσταση.

«Ο άνδρας είχε δηλώσει ότι είχε δολοφονικές κι αυτοκτονικές τάσεις και είχε πει στη μητέρα του παιδιού ότι σκότωσε το μωρό», είπε ο αρχηγός της Αστυνομίας της περιοχής Ντέιβιντ Πόουλι.