Τη δυνατότητα να καταλαβαίνουν πότε ο χρήστης ενός έξυπνου ρολογιού θα αποκοιμηθεί και να απενεργοποιούν τις συνδεδεμένες συσκευές του για να δημιουργήσει ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για τον ίδιο, καθώς και τν δυνατότητα ανίχνευση πτώσης χρήσιμη για χρήστες προχωρημένων ηλικιών, βοηθώντας να μειωθεί το ρίσκο για περιστατικά έκτακτης ανάγκης. θα δίνουν πλέον -μεταξύ άλλων- έξυπνα ρολόγια με την ενσωμάτωση κατάλληλων λογισμικών.

Ειδικότερα, όπως έχει ανακοινώσει η Samsung Electronics Co. Ltd ,το λογισμικό One UI 5 Watch θα είναι διαθέσιμο για συσκευές Galaxy Watch αργότερα μέσα στο έτος έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια ακόμα πιο εξατομικευμένη και διαισθητική εμπειρία υγείας, ενώ περιλαμβάνει βελτιώσεις που υποστηρίζουν καλύτερο ύπνο – ένα συχνά παραμελημένο αλλά σημαντικό μέρος της συνολικής ευεξίας – καθώς και διάφορα χαρακτηριστικά φυσικής κατάστασης και ασφάλειας.

Όπως ανακοινώθηκε, η Samsung έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της σε τρία βασικά στοιχεία για καλύτερο ύπνο: την κατανόηση των προσωπικών προτύπων ύπνου, την οικοδόμηση καλών συνηθειών και τη δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για τον ύπνο. Το One UI 5 Watch προσφέρει αυτά τα στοιχεία για μια ακόμα πιο ολοκληρωμένη εμπειρία ύπνου. Μεταξύ άλλων η νέα διεπαφή χρήστη Sleep Insights εμφανίζει τη βαθμολογία ύπνου του χρήστη, παρέχοντας μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τον ύπνο το προηγούμενο βράδυ, ενώ περιλαμβάνει και σχετικές μετρήσεις όπως φάσεις ύπνου, ώρες ροχαλητού και επίπεδα οξυγόνου στο αίμα. Επιπλέον, το Sleep Coaching — προσαρμοσμένο σε οκτώ διαφορετικούς τύπους ύπνου — γίνεται επίσης πλήρως προσβάσιμο απευθείας στο Galaxy Watch καθώς και στο συνδεδεμένο smartphone, προσφέροντας έναν πιο βολικό τρόπο και παρακινώντας τους χρήστες να παρακολουθούν τις συνήθειες τους οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος.

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας unsplash.com