Οι τελευταίες τάσεις στα ρολόγια παρουσιάστηκαν στην ετήσια εμπορική έκθεση Watches & Wonders στην Γενεύη. Η εξαήμερη εκδήλωση τόνωσε την ελβετική ωρολογοποιίας, μια βιομηχανία που απέφερε κέρδη άνω των 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, τα οποία αυξήθηκαν κατά 2,7% σε σύγκριση με το 2019, σύμφωνα με την Ομοσπονδία της Ελβετικής Βιομηχανίας Ρολογιών.

Η βιομηχανία επηρεάστηκε από την πανδημία, καθώς πολλές μπουτίκ έκλεισαν ενώ σταμάτησε η παραγωγή στα Όρη Jura, όπου βρίσκονται τα περισσότερα εργοστάσια ρολογιών της χώρας από τον 19ο αιώνα. Τα πολυτελή ρολόγια, όμως, δεν περνούν κρίση για πρώτη φορά για αυτό κι απέδειξαν ότι μπορούν να επιβιώσουν.

Η ανάκαμψη μπορεί να οφείλεται στους πλούσιους αγοραστές που αναζητούν απτές επενδύσεις εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας. Το Watches & Wonders κάνει φανερό ότι η ζήτηση έχει αυξηθεί, με μια έκθεση IRL που υποδέχθηκε περισσότερους από 22.000 επισκέπτες. Παρουσιάστηκαν χρωματιστά ρολόγια, κάποια με καινοτομίες σε κεραμικά και τιτάνιο, εναλλάξιμα λουράκια και με πολλές λειτουργίες.

Τα πιο εντυπωσιακά ρολόγια

Rolex Oyster Perpetual GMT-Master II

Πρόσθεσε στο ταξιδιωτικό της ρολόι GMT-Master II ένα νέο πράσινο και μαύρο κεραμικό πλαίσιο, επανατοποθετώντας το στέμμα του για αριστερόχειρες. Το αποτέλεσμα είναι τόσο όμορφο και έχει μεγάλη αξία. Συνδυάζει το πράσινο και το μαύρο σε ένα πρωτότυπο συνδυασμό χρωμάτων που προορίζεται για αυτό το ρολόι. Έχει τη δυνατότητα της ανάγνωσης της ώρας σε μια δεύτερη ζώνη ώρας σε συνδυασμό με τον χαρακτηριστικό πράσινο 24ωρο δείκτη με τρίγωνη άκρη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ROLEX (@rolex)

Patek Philippe Calatrava 5226G

Νεανικό και παράλληλα κλασικό, το Calatrava Reference 5226G του Patek Philippe διαθέτει μια εκλεπτυσμένη θήκη με μοτίβο καρφιών σε όλη την περιφέρεια της θήκης. Το καντράν σε γκρι ανθρακί, που ξεθωριάζει σε μαύρο, έχει μια κοκκώδη υφή που θυμίζει σκόπιμα θήκη παλιάς κάμερας.

Cartier Masse Mysterieuse

Θεωρείται το πιο πρόσφατο στη σειρά ρολογιών «μυστηρίου» της Cartier που χρονολογείται από το 1912, όταν η γαλλική μάρκα έκανε το ντεμπούτο της μια όψη ρολογιού που φαινόταν να είναι στον αέρα. Διαθέτει έξι στρώματα γυαλιού από ζαφείρι υποστηρίζουν τα χέρια και τον κεντρικό ρότορα, που υποστηρίζει την ανθεκτική στους κραδασμούς κίνηση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cartier Official (@cartier)

Parmigiani Tonda PF Rattrapante GMT

Δίνει μια νέα άποψη για το μοντέλο GMT, που θα ενισχύσει περαιτέρω τη φήμη της μάρκας. Μπορείτε να πιέσετε το κουμπί στις 8:00 για να παρακάμψετε τον δείκτη των τοπικών ωρών προς τα εμπρός ή προς τα πίσω καθώς περιηγείστε στις ζώνες ώρας, ενώ ένας δεύτερος χρυσός ωροδείκτης κρατάει την ώρα της τοποθεσίας σας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CH24.PL (@ch24pl)

Jaeger-LeCoultre Rendez-Vous Dazzling Star

Με έναν ιδιαίτερο σχεδιασμό και μηχανική καινοτομία εμπνευσμένη από την αντανάκλαση της απρόβλεπτης φύσης των πεφταστεριών. Χρησιμοποιώντας την κινητική ισχύ από την καθημερινή κίνηση του καρπού του χρήστη, ένα αστέρι περνάει στον ουρανό του καντράν σε διάφορες στιγμές της ημέρας.

Vacheron Constantin Historiques 222

Μπορεί το το Audemars Piguet να ξεκίνησε την τάση του «σπορ κομψού» ρολογιού το 1972, με το θρυλικό οκταγωνικό σχέδιο Royal Oak να υιοθετεί το disco-glitz jet set της εποχής. Η Vacheron Constantin ακολούθησε την τάση το επόμενο έτος, αποδίδοντας το ολοκληρωμένο, γεωμετρικό σχέδιο βραχιολιού του σε χρυσό, το «222» στο όνομά του σηματοδοτεί την 222η επέτειο της ωρολογοποιίας. Σαράντα πέντε χρόνια μετά, επιστρέφει με όλες τις τελευταίες μηχανικές τεχνολογίες.

Bulgari Octo Finissimo Ultra

To 110 όψεων Octo έχει καθιερωθεί ως ένα σύγχρονο κλασικό ρολόι. Έχει επίσης σπάσει 8 παγκόσμια ρεκόρ για λεπτότητά του. Αυτό είναι το πιο πρόσφατο, το οποίο κλέβει το ρεκόρ για το λεπτότερο ρολόι χειρός στην ιστορία από την Piaget, για 0,2 χιλιοστά. Υπάρχει επίσης ένας κωδικός QR χαραγμένος με λέιζερ στον κύλινδρο πίσω, που αντιπροσωπεύει το φορητό εισιτήριό σας για το μοναδικό NFT του ρολογιού. Ξεπερνάει τα όρια της κανονικότητας και το καντράν σας προσκαλεί να δείτε πιο προσεκτικά τις λεπτομέρειες του μηχανισμού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BVLGARI Official (@bulgari)

IWC Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Edition “Lake Tahoe”

Η IWC βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ωρολογοποιίας τιτανίου από το 1980, όταν συνεργάστηκε με την Porsche. Φέτος, συνεργάζεται με  το πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Τακτικών Μαχητικών Ναυτικών των Ηνωμένων Πολιτειών που έγινε γνωστό από το «Top Gun». Η νέα λευκή κεραμική θήκη της IWC, είναι εμπνευσμένη από τα χιονισμένα βουνά που περιβάλλουν τη λίμνη Tahoe, πάνω από τα οποία πετούν οι εκπαιδευόμενοι πιλότοι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη IWC Schaffhausen (@iwcwatches)

Πηγή: Cnn.com

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr: 

Coachella 2022: Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν «μαρτυρούν» τα fashion trends του καλοκαιριού

Hollywood: Η εμμονή του με τους «twink» – Από τον DiCaprio στον Chalamet

Entrupy: Η εφαρμογή που με την τεχνητή νοημοσύνη «σαρώνει» τσάντες – Ελέγχει αν είναι «μαϊμού» ή αυθεντικές