Χιλιάδες λάτρεις των ρολογιών βρίσκονται στη Γενεύη της Ελβετίας αυτή την εβδομάδα για την ετήσια έκθεση Watches and Wonders, όπου 54 οίκοι ωρολογοποιίας, συμπεριλαμβανομένων των Rolex, Patek Philippe, Cartier, Chopard και Chanel, θα αποκαλύψουν τις τελευταίες τους δημιουργίες.

Σε αυτή την εκδήλωση παρουσιάζονται όλες οι νέες εξελίξεις και οι νέες τάσεις στο χώρο της ωρολογοποιίας.

Τα γυναικεία ρολόγια έχουν υποστεί κάτι σαν μεταμόρφωση τα τελευταία χρόνια, ξεπερνώντας την ξεπερασμένη σχολή σχεδιασμού «shrink it and pink it». Σήμερα, η προσφορά γυναικείων ρολογιών πολυτελείας είναι απείρως πιο μελετημένη, αριστοκρατική και τελικά περιζήτητη.

Από τα ρολόγια που μοιάζουν με κοσμήματα, μέχρι εκείνα που έχουν σχεδιαστεί για να συμπληρώνουν την υπόλοιπη συλλογή σας, αυτά είναι τα δέκα από τα πιο επιθυμητά γυναικεία ρολόγια που εκτίθενται στο Watches and Wonders 2024.

Γυναικεία ρολόγια: Η luxurious μέτρηση του χρόνου

Hermès Cut

Το Cut είναι το πρώτο νέο γυναικείο ρολόι της Hermès, σχεδιασμένο από τον οίκο εδώ και 20 χρόνια -και αξίζει την αναμονή.

Σπορ αλλά φινετσάτο, η απαλή γεωμετρία της θήκης του, οι ρετρό φουτουριστικοί αριθμοί του και η αντίθεση του βουρτσισμένου και γυαλισμένου χάλυβα αποτελούν μία αρμονική σύνθεση.

Οι επιλογές είναι μυριάδες: διατίθεται σε ατσάλι ή ατσάλι και ροζ-χρυσό, με ή χωρίς διαμαντένιο πλαίσιο, σε ατσάλινο βραχιόλι ή με λαστιχένιο λουράκι, σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, όπως το λευκό, το φασκόμηλο-πράσινο, το πετρόλ-μπλε και το χαρακτηριστικό πορτοκαλί της μάρκας.

Γυναικεία ρολόγια: Η luxurious μέτρηση του χρόνου

Chanel Boyfriend Couture

Οι capsule συλλογές της Chanel’s Couture O’Clock είναι μια ωδή στο παριζιάνικο ατελιέ ραπτικής του οίκου και είναι γεμάτες πνευματώδεις αναφορές στην ιδρύτρια του οίκου Coco Chanel και στα εργαλεία ραπτικής της.

Το καντράν του νέου Boyfriend Couture με μαύρη λάκα είναι διακοσμημένο με τα χαρακτηριστικά μοτίβα ραψίματος στο τουίντ σακάκι, με διαμαντένια κουμπιά, ενώ η στεφάνη του είναι διακοσμημένη με μια χρυσή αλυσίδα 18 καρατίων -ακριβώς η σωστή ισορροπία παιχνιδιάρικου και κομψού.

Γυναικεία ρολόγια: Η luxurious μέτρηση του χρόνου

Reflection de Cartier

Η κυκλοφορία από την Cartier ενός νέου ρολογιού με βραχιόλια Baignoire συγκέντρωσε σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον πέρυσι και το από μασίφ χρυσό Reflection de Cartier είναι πιθανό να προσελκύσει παρόμοια λίστα αναμονής.

Η ογκώδης ανοιχτή μανσέτα διασχίζει το γυαλισμένο χρυσό με κοψίματα, ενσωματώνοντας την τάση του 2024 για τολμηρά, γλυπτά κοσμήματα.

Ένα λεπτό καντράν στο ένα άκρο αντανακλάται σε έναν καθρέφτη απέναντι. Κυκλοφορεί επίσης σε ροζ χρυσό, λευκό χρυσό με διαμάντια και σε δύο ιδιαίτερα ιδιαίτερες επαναλήψεις High Jewelry που διαθέτουν ρίγες από χρωματιστές σκληρόπετρες.

Γυναικεία ρολόγια: Η luxurious μέτρηση του χρόνου

Van Cleef & Arpels Lady Jour Nuit

Η ποιητική αφήγηση έχει προτεραιότητα στο Van Cleef & Arpels, του οποίου το νέο 33mm Lady Jour Nuit είναι τόσο εντυπωσιακό τεχνικά όσο και αισθητικά γοητευτικό.

Ένας 24ωρος περιστρεφόμενος δίσκος σημαίνει ότι η σκηνή στο καντράν αβεντουρίν αλλάζει καθώς ο αυλακωτός κίτρινο-χρυσός ήλιος δίνει τη θέση του σε ένα φεγγάρι και αστέρια με διαμάντια. Μια μαγευτική στιγμή αφήγησης του χρόνου που δεν αρκεί να ρίξετε μια μόνο ματιά στο τηλέφωνό σας.

Γυναικεία ρολόγια: Η luxurious μέτρηση του χρόνου

Tag Heuer Carrera Date

Πήρε το όνομά του από έναν διαβόητα επικίνδυνο αγώνα αυτοκινήτων, τον Carrera Panamericana, το Carrera της Tag Heuer συνδέεται συχνά με παραδοσιακά ανδρικά σχέδια -αλλά οι γυναικείες εκδόσεις αποπνέουν την κομψή απλότητα που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της αισθητικής Quiet Luxury.

Στα 36 mm -το ίδιο μέγεθος με το πρωτότυπο του 1963- τρία νέα μοντέλα διατίθενται από χάλυβα ή ατσάλι και ροζ-χρυσό, με καντράν από φίλντισι ή βουρτσισμένο χαλκό. ο ιδανικός συνδυασμός με ένα λαχταριστό κόσμημα από μικτά μέταλλα.

Γυναικεία ρολόγια: Η luxurious μέτρηση του χρόνου

Piaget Piaget Swinging Sautoir

Η Piaget γιορτάζει την 150ή επέτειό της, ανανεώνοντας ρολόγια-κοσμήματα από το αρχείο της. Τρία νέα ρολόγια Swinging Sautoir παραπέμπουν στην άτονη αίγλη της κατηγορίας jet set των δεκαετιών του 1960 και του 1970.

Ένα στρογγυλεμένο τραπεζοειδές καντράν τοποθετημένο μέσα σε μια στριμμένη στο χέρι χρυσή αλυσίδα 18 καρατίων, που δένεται αδιάφορα στο στέρνο αποτελεί μοναδική δημιουργία.

Φορέστε το πάνω από ένα καφτάνι για να παρακολουθείτε αν είναι πολύ νωρίς ή όχι για ένα μαρτίνι στις επόμενες καλοκαιρινές σας διακοπές.

Γυναικεία ρολόγια: Η luxurious μέτρηση του χρόνου

Chopard Happy Sport

Το Baby blue φαίνεται να είναι η απόχρωση για τα γυναικεία ρολόγια φέτος και το νέο Happy Sport της Chopard είναι ένα υπέροχο παράδειγμα.

Ο ιμάντας, οι δείκτες και οι λεπτοδείκτες αποδίδονται όλα σε μια λεπτή απόχρωση αυγού πάπιας, έρχονται σε πλήρη αρμονία με το περίτεχνο καντράν που στολίζεται με διαμάντια σε λευκό και γαλαζοπράσινους πολύτιμους λίθους.

Η ιδιαίτερότητα στον σχεδιασμό του καντράν είναι ένα κόνσεπτ, ακόμη και 31 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή του, προκαλεί ένα χαμόγελο ικανοποίησης.

Γυναικεία ρολόγια: Η luxurious μέτρηση του χρόνου

Patek Philippe Twenty-4

Έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε που η Patek Philippe κυκλοφόρησε το πρώτο της αποκλειστικό γυναικείο ρολόι, το Twenty-4, και η τελευταία επανάληψη εξακολουθεί να εκπέμπει γυαλισμένη δύναμη.

Το ροζ χρυσό βραχιόλι σε στυλ μανσέτας είναι ένα statement κόσμημα από μόνο του, ενώ το βαθύ μελιτζανί καντράν του ρολογιού θα κάνει ακόμη και αυτούς που μισούν το μωβ να το ξανασκεφτούν μήπως είναι καιρός να αγκαλιάσουν τη βασιλική του εκδοχή.

Γυναικεία ρολόγια: Η luxurious μέτρηση του χρόνου

Vacheron Constantin Grand Lady Kalla

Η Vacheron Constantin τιμά την δική της ένδοξη πορεία στην ωρολογοποιία με το Grand Lady Kalla, εμπνευσμένο από το Kallista του 1979, το οποίο τότε ήταν το πιο ακριβό ρολόι στον κόσμο.

Ένα καντράν με διαμάντι κομμένο σε μπαγκέτα εκκρίνεται μέσα σε ένα εκθαμβωτικό βραχιόλι από μεγαλύτερες μπαγκέτες με διαμάντια.

Με έξυπνο τρόπο, μπορεί να αφαιρεθεί από το ρολόι και να ενσωματωθεί σε ένα μαργαριτάρι και όνυχα sautoir σε στιλ flapper για καθαρή γοητεία σε στυλ Deco.

Γυναικεία ρολόγια: Η luxurious μέτρηση του χρόνου

IWC Portugieser Automatic 40

Πολλοί οίκοι ισχυρίζονται ότι οι δημιουργίες τους είναι όλες ουδέτερες ως προς το φύλο. Το Portugieser Automatic 40 της IWC είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις. Συνεχίζοντας με το μπλε θέμα, αποφεύγει τον μαξιμαλισμό, έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό έναν κομψό συνδυασμό λευκού χρυσού και λαμπερής λάκας, σε μια πρόσφατα πιο λεπτεπίλετη σιλουέτα που απευθύνεται σαφώς σε ανάλογα χέρια.