Το RCS, το πρότυπο που έχει αντικαταστήσει τα SMS και MMS, είναι και επίσημα μεγάλο.

Η Google ανακοίνωσε ότι έφτασε τους 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες μηνιαίως και, για να το γιορτάσει, «κερνάει» νέες λειτουργίες στην εφαρμογή Messages.

Τα «δώρα», σύμφωνα με τον τεχνολογικό κολοσσό, «θα βοηθήσουν την προσωπικότητά σας να λάμψει».

Οι συζητήσεις που βασίζονται στο πρωτόκολλο Rich Communication Services (RCS) παρέχουν μια αναβαθμισμένη, εμπλουτισμένη εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων:

  • Δείχνουν πότε πληκτρολογεί κάποιος
  • Παρέχουν αποδείξεις ανάγνωσης, οι οποίες εμφανίζονται όταν κάποιος έχει διαβάσει ή λάβει το μήνυμά σας. Οι αποδείξεις ανάγνωσης εμφανίζουν επίσης την επαφή σας, όταν διαβάζετε το μήνυμα από τον συγκεκριμένο αποστολέα.
  • Στέλνουν μηνύματα μέσω δεδομένων κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi.
  • Σας επιτρέπουν να μοιράζεστε αρχεία και φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης.

Η υπηρεσία εμπλουτίζεται και με νέα χαρακτηριστικά:

Photomoji

Επιτρέπει να μετατρέψετε μια φωτογραφία σε emoji χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη (Google AI) στη συσκευή. Το τελικό αποτέλεσμα αποθηκεύεται σε μια ειδική καρτέλα για όταν θέλετε να τις επαναχρησιμοποιήσετε. Επίσης, οι φίλοι σας σε ομαδικές συνομιλίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε Photomoji έχετε μοιραστεί μαζί τους.

Voice Moods

Πρόκειται για κινούμενα emoji σε ένα φωνητικό μήνυμα, προκειμένου να εκφράσουν, πώς αισθάνεστε εκείνη τη στιγμή. Τα εφέ οθόνης επιτρέπουν στα ζωντανά κινούμενα σχέδια να καταλαμβάνουν ολόκληρη την οθόνη, όταν πληκτρολογείτε συγκεκριμένα μηνύματα.

Custom Bubbles

Μπορείτε να προσαρμόσετε το χρώμα των «φυσαλίδων» και το φόντο για οποιαδήποτε από τις συνομιλίες σας. Μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικό χρώμα για κάθε συνομιλία αν θέλετε.

Reaction Effects

Δίνουν «περισσότερη ζωντάνια στις συνομιλίες σας», λέει η Google. Λειτουργεί με τα δέκα πιο δημοφιλή emoji και όταν αντιδράτε με ένα από αυτά, η αντίδραση θα ζωντανεύει πάνω από το μήνυμα στο οποίο αντιδράτε.

Animated Emoji

Είναι οπτικά εφέ για συγκεκριμένα emoji, τα οποία ενεργοποιούνται όταν στέλνετε μόνο αυτό το συγκεκριμένο emoji. Tο WhatsApp έχει κάτι παρόμοιο.

Profile

Μπορείτε να εξατομικεύσετε το όνομα και την εικόνα του προφίλ σας που θα συνοδεύουν τον αριθμό τηλεφώνου σας. Αυτό, όπως λέει η εταιρεία, «αντιμετωπίζει το πρόβλημα της λήψης μηνυμάτων από αριθμούς τηλεφώνου που δεν είναι αποθηκευμένοι στις επαφές σας» και μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε ομαδικές συνομιλίες, ώστε να γνωρίζετε ποια είναι όλα τα μέλη.

Αυτές οι νέες δυνατότητες θα είναι αρχικά διαθέσιμες στην έκδοση beta του Messages, και όχι όλες ταυτόχρονα. Πολλές από αυτές τις λειτουργίες, λέει η Google, θα είναι διαθέσιμες στο κανάλι beta άμεσα.