Αντιμέτωπη με μία μήνυση που ενδέχεται να τη φέρει σε δύσκολη θέση βρίσκεται η Google. Απέναντί της οι συγγενείς ενός άνδρα από τη Βόρεια Καρολίνα, που ακολουθώντας τις οδηγίες του Google Maps κατέληξε να πέσει στο νερό, περνώντας πάνω από μια διαλυμένη εδώ και δέκα χρόνια γέφυρα.

Ο Φίλιπ Πάξον, πατέρας δύο παιδιών, επέστρεφε σπίτι του από το πάρτι γενεθλίων της μεγαλύτερής του κόρης στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022. Δεν γνώριζε καλά τη διαδρομή, πινακίδες δεν υπήρχαν και έτσι αποφάσισε να πάρει τη βοήθεια του Google Maps. Δυστυχώς για τον ίδιο και τους δικούς του ανθρώπους, η απόφαση αυτή αποδείχθηκε μοιραία.

Σύμφωνα με τη New York Post, ο Πάξον έπεσε με το τζιπ του από μια διαλυμένη γέφυρα στο νερό, από ύψος 6 μέτρων και οι αρχές βρήκαν το πτώμα του στο μισοβυθισμένο αυτοκίνητό του.

Μέχρι εδώ, η Google θα μπορούσε να βρει τρόπο να ξεφύγει από τη μήνυση της οικογένειας. Το πρόβλημα, όμως, για τον τεχνολογικό κολοσσό ξεκινά από τη στιγμή που φέρεται να είχε ενημερωθεί από το 2013 κι έπειτα από πολλούς χρήστες για τη σπασμένη γέφυρα και την ανάγκη να ενημερώσει τους χάρτες της.

google, γέφυρα

Οι δικηγόροι της οικογένειας κατέθεσαν στο δικαστήριο αποδείξεις και μέιλ κατοίκους γειτονικής περιοχής προς τη Google στην οποία αναφέρει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, με την εταιρία από την Καλιφόρνια, όμως, να μην κάνει την παραμικρή κίνηση επικαιοροποίησης των χαρτών της.

«Οι κόρες μας με ρωτούσαν πώς και γιατί σκοτώθηκε ο πατέρας τους, αλλά δεν είχα τι να τους απαντήσω. Ακόμα κι εγώ, ως ενήλικη, αδυνατώ να καταλάβω πώς οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τις οδηγίες του GPS μπορεί να ενήργησαν με τόση αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή», δήλωσε η χήρα του 47χρονου, Αλίσια Πάξον.