Σοκ έχει προκαλέσει η ενέργεια ενός 35χρονου ποδοσφαιριστή στην Τυνησία να αυτοπυρποληθεί μπροστά από ένα αστυνομικό τμήμα. Ο Νιζάρ Αϊσαουί πήρε αυτή την απόφαση μερικές στιγμές μετά την επίσκεψή του στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Χαφούζ, όπου του ανακοίνωσαν ότι κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση!

Ο Αϊσαουί νοσηλεύτηκε αρχικά σε νοσοκομείο της Καϊρουάν, της μεγαλύτερης πόλης της περιοχής, αλλά στη συνέχεια με απόφαση του κυβερνήτη της επαρχίας αποφασίστηκε η μεταφορά του στην Τύνιδα με ειδικό ασθενοφόρο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου έχει τις αισθήσεις του, αλλά έχει υποστεί εγκαύματα τρίτου βαθμού σε πολλά σημεία του σώματός του και η κατάστασή του κρίνεται ως ιδιαίτερα κρίσιμη. Οι γιατροί εκφράζουν αμφιβολίες για το αν τελικά θα καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.

Η επίσκεψη του Αϊσαουί στο αστυνομικό τμήμα της Χαφούζ έγινε για μια καταγγελία. Διαφώνησε μ’ έναν πλανόδιο πωλητή σχετικά με την τιμή στις μπανάνες, η κατάσταση εκτραχύνθηκε με εκατέρωθεν βρισιές και προπηλακισμούς και ο ποδοσφαιριστής αποφάσισε να καταγγείλει το γεγονός. Όταν ανέφερε τα στοιχεία του στους αστυνομικούς, αυτοί τον ενημέρωσαν ότι καταζητείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Αμέσως ο Αϊσαουί βγήκε από το αστυνομικό τμήμα και με το κινητό του τηλέφωνο κατέγραψε ένα μήνυμα, στο οποίο αρνήθηκε την κατηγορία και είπε ότι αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του. Το βίντεο, που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγράφει και τη σκηνή όπου βάζει φωτιά. Λίγες ώρες αργότερα το βίντεο κατέβηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου είχε κοινοποιηθεί. Όσοι βρέθηκαν μπροστά στο γεγονός αδυνατούσαν να καταλάβουν τι συνέβη και γι’ αυτό άργησε να έλθει βοήθεια.

Ο Τυνήσιος ποδοσφαιριστής είναι ιδιαίτερα γνωστός στο ντόπιο κοινό, καθώς έχει αγωνιστεί σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες, ανάμεσά τους την Ουνιόν Σπορτίφ Καϊρουανέζ, η οποία αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία.