Στην επιβολή κυρώσεων σε βάρος ενός φυσικού προσώπου και τριών ανταλλακτηρίων συναλλάγματος που φέρονται να διευκόλυναν τη ροή της ιρανικής οικονομικής βοήθειας προς τους Χούθι προχωρούν οι ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Πρόκειται για μια μορφή αντιποίνων για τις επιθέσεις των σιιτών ανταρτών της Υεμένης εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα. Στην ίδια ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζεται ότι «τα τρία ανταλλακτήρια συναλλάγματος εδρεύουν στην Τουρκία και στην Υεμένη».

«Η σημερινή ενέργεια καταδεικνύει την αποφασιστικότητά μας να περιορίσουμε την παράνομη ροή κεφαλαίων προς τους Χούθι, οι οποίοι εξακολουθούν να εξαπολύουν επικίνδυνες επιθέσεις εναντίον ξένων πλοίων και απειλούν να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω την περιοχή», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Μπράιαν Νέλσον.

Η ενέργεια των ΗΠΑ έρχεται ως απάντηση στην επίθεση που δέχθηκαν και τελικά αναχαίτισαν οι αμερικανικές δυνάμεις την περασμένη Τρίτη από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα που εκτοξεύτηκαν από τους αντάρτες Χούθι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν στην Υεμένη.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

Photo credits: Shutterstock