Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα προειδοποίησε την Τρίτη ότι δεν πρέπει να ωθήσουν τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στην Αίγυπτο ή την Ιορδανία, θεωρώντας ότι η ανθρωπιστική κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί στο εσωτερικό της Γάζας και της Δυτικής Όχθης.

«Νομίζω ότι μπορώ να μιλήσω εδώ εκ μέρους της Ιορδανίας, αλλά και των φίλων μας στην Αίγυπτο: Αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή, διότι νομίζω ότι αυτό είναι το σχέδιο ορισμένων από τους συνήθεις υπόπτους, να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν de facto ζητήματα στο έδαφος», δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντησή του με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο.

Ματαιώνοντας τις ελπίδες του καγκελάριου Όλαφ Σολτς ότι οι γειτονικές αραβικές χώρες θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ορισμένους πρόσφυγες, λόγω των διαρκών επιθέσεων από πλευράς Ισραήλ, ο Αμπντάλα έκανε λόγο για «κόκκινη γραμμή».

Ο Σολτς, πάντως, στη συνάντησή του με τον βασιλιά Αμπντάλα Β΄ στην καγκελαρία του Βερολίνου, απηύθυνε προειδοποίηση προς το Ιράν και τη Χεζμπολάχ να μην παρεμβαίνουν στη σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χαμάς.