Συνεχίζεται η αναζήτηση του θηλυκού λιονταριού στο Βερολίνο, που φέρεται να εθεάθη χθες και έχει προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό του.

Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν ότι πρόκειται για αγριογούρουνο και ίσως ένα παιχνίδι με το φως, καθώς την ώρα που την είδαν ήταν νύχτα, δημιούργησε ένα παρόραμα.

Ο συναγερμός εξαπλώνεται σε κοντινές πόλεις, ενώ οι κάτοικοι προειδοποιούνται να παραμείνουν σε επαγρύπνηση, καθώς η τοποθεσία της λέαινας παραμένει ένα μυστήριο έπειτα από ώρες αναζήτησης.

Οι κάτοικοι του Βερολίνου ανέφεραν ότι άκουσαν βρυχηθμούς λιονταριού μέσα στη νύχτα, καθώς συνεχίζεται η απελπισμένη αναζήτηση της λέαινας που περιπλανιέται στα περίχωρα της πόλης.

Γερμανοί αστυνομικοί οπλισμένοι με όπλα, γυαλιά νυχτερινής όρασης και drones σαρώνουν σήμερα τις νότιες συνοικίες της πρωτεύουσας, αφού δύο ντόπιοι είδαν τη δραπέτισσα λέαινα να καταδιώκει ένα αγριογούρουνο στο προάστιο Κλάινμαχναου τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Χθες το βράδυ, ντόπιοι ανέφεραν ότι είδαν τη λέαινα και άκουσαν βρυχηθμούς στην κοντινή περιοχή Ζέλεντορφ κοντά στα όρια της πόλης, ανακοίνωσε η αστυνομία του Βερολίνου.

Αστυνομικοί εξοπλισμένοι με όπλα, γυαλιά νυχτερινής όρασης και μη επανδρωμένα αεροσκάφη έψαξαν την περιοχή όλη τη νύχτα, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν τη λέαινα.

Στους κατοίκους που ζουν στις νότιες συνοικίες της πόλης δόθηκε η συμβουλή να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κρατήσουν όλες τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά.

Όμως ορισμένοι Βερολινέζοι αποφάσισαν να αψηφήσουν σήμερα τις εντολές και να βγάλουν βόλτα τα σκυλιά τους σε ένα δάσος στην περιοχή Ζέλεντορφ.

Ειδικοί στα ίχνη ζώων συμμετείχαν σήμερα στο κυνήγι, αλλά ορισμένοι άρχισαν να αμφιβάλλουν για το αν όντως κυκλοφορεί ελεύθερο λιοντάρι και αντέτειναν ότι μπορεί να πρόκειται για αγριογούρουνο αντί για λιοντάρι.

Ο δήμαρχος του Κλάινμανχαου, Μίκαελ Γκούμπερτ, δήλωσε κατά τη διάρκεια του κυνηγιού ότι πίστευε ότι το ζώο θα μπορούσε να είναι απλώς ένα αγριογούρουνο.

Είπε: «Βλέπετε, όταν βλέπετε το αγριογούρουνο τώρα, μπορείτε ήδη να φανταστείτε ότι αν είναι λίγο πιο φωτεινό στο βραδινό φως, ότι νομίζετε ότι είναι λιοντάρι».

«Ίσως με τους προβολείς των αυτοκινήτων, το σκοτάδι της νύχτας να το προσομοιάζει λίγο, σαν να ήταν λιοντάρι και μπορεί απλώς να είναι ένα αγριογούρουνο. Το βίντεο όμως υποθέτουμε ότι είναι αληθινό», μεταδίδει η Daily Mail.

Μπορεί να είναι αγριογούρουνο

Ένας γείτονας πρόσθεσε: «Δεν είμαι σίγουρος μέχρι τώρα αν πρόκειται πραγματικά για λιοντάρι».

Ο Γκρούμπερτ δήλωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης στο τοπικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RBB ότι οι Αρχές θα χτενίσουν το δάσος κοντά στο Κλάινμαχνάου και το Ζέλεντορφ την Παρασκευή με «επαγγελματίες ερευνητές για ίχνη ζώων».

Ένας κυνηγός, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες, δήλωσε: «Αν υπήρχε ένα λιοντάρι που θα αποτελούσε άμεσο κίνδυνο για τα αγριογούρουνα και τους απογόνους του, δεν θα ήταν τόσο ήρεμα».

«Σε αυτό το σημείο δεν πιστεύω πια ότι πρόκειται για λιοντάρι, υπάρχει μια μικρή εναπομείνασα πιθανότητα, αλλά είναι πολύ πιο πιθανό σύμφωνα με την ανάλυσή μου και όταν κοιτάζω όλες τις εικόνες και τα βίντεο να πρόκειται για αγριογούρουνο στο βίντεο».

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας δήλωσε: «Το καλοκαίρι, συχνά ακούγονται αναφορές για κροκόδειλους σε λίμνες που κολυμπούν και μετά αποδεικνύεται ότι το μόνο που ήταν, ήταν μια μεγάλη πάπια. Σε αυτή την περίπτωση, είναι προφανώς απολύτως αληθινό».

«Βρισκόμαστε σε μια καυτή φάση αυτή τη στιγμή, μόλις την είδαν», δήλωσε ένας αστυνομικός σε κάτοικο της περιοχής, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Οι αστυνομικοί απαγόρευσαν στους δρομείς να εισέλθουν στο δάσος, καθώς οι έρευνες φαίνεται να «φούντωσαν» το βράδυ, με έναν αστυνομικό να φωνάζει στους δρομείς «φύγετε από το δάσος, γρήγορα».

Στην αστυνομία συμμετείχαν επαγγελματίες κυνηγοί και κτηνίατροι, οπλισμένοι με όπλα και πιστόλια αναισθητοποίησης, στην προσπάθεια να αιχμαλωτίσουν με ασφάλεια τη λέαινα -που πιστεύεται ότι είναι ιδιωτικό κατοικίδιο- αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Συνεχίζεται η έρευνα

Είπαν το πρωί της Παρασκευής ότι η έρευνα ήταν ανεπιτυχής κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζεται. Κάλεσαν τους πολίτες να καλέσουν έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης αν δουν το ζώο.

Πάντως κανένας ζωολογικός κήπος δεν έχει δηλώσει την εξαφάνιση της λέαινας, γεγονός που οδηγεί σε ερωτήματα σχετικά με την προέλευση του ζώου.

Υπάρχουν 32 καταγεγραμμένα λιοντάρια στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου που περιβάλλει το Βερολίνο και ήταν καταγεγραμμένα, ανέφερε το RBB, αφήνοντας την αστυνομία να αναρωτηθεί αν το ζώο είχε κρατηθεί παράνομα. Κανένας ιδιοκτήτης δεν έχει εμφανιστεί από τότε που ξεκίνησε η αναζήτηση νωρίς την Πέμπτη.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για πρώτη φορά νωρίς το πρωί της Πέμπτης αφού δύο άνθρωποι είδαν κάτι που έμοιαζε με λέαινα να κυνηγά ένα αγριογούρουνο σε έναν δρόμο σχετικά κοντά στη γερμανική πρωτεύουσα.

Μόλις βρεθεί το ζώο, πιθανότατα θα ναρκωθεί με ηρεμιστικό και θα μεταφερθεί σε καταφύγιο ζώων, δήλωσε ο δήμαρχος. Αλλά ο Γκρούμπερτ πρόσθεσε ότι αν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή, η λέαινα θα πυροβοληθεί.

Όποιος διασταυρωθεί με το αιλουροειδές θα πρέπει «να αναζητήσει αμέσως ασφάλεια και να καλέσει την αστυνομία», ανέφερε η αστυνομία του Βρανδεμβούργου.