Νέες σοβαρές καταγγελίες για την ανεξέλεγκτη ακρίβεια στη χώρα μας και την αισχροκέρδεια στα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Οι ανατιμήσεις στα σούπερ μάρκετ, ακόμη και σε προϊόντα που εντάσσονται στο πρόγραμμα Μόνιμης Μείωσης Τιμής, σε σύγκριση με αυτές σε χώρες της ΕΕ ξεπερνούν τα όρια της κοροϊδίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, Απόστολος Ραυτόπουλος, αποκάλυψε:

«Ελληνική φέτα των 200 γραμμαρίων πωλείται στην Γερμανία 1,69 ευρώ, κάπου στα 8,5 ευρώ το κιλό. Στη χώρα μας η ίδια φέτα, η ίδια συσκευασία και η ίδια ποσότητα, πωλείται 3,29 ευρώ, κάπου στα 16,5 ευρώ το κιλό. Φθηνότερη είναι η φέτα στο Βερολίνο από ό,τι στα Κάτω Πατήσια»!

Ακρίβεια: Τα προϊόντα που στην Ελλάδα πωλούνται ακριβότερα από το εξωτερικό

Μιλώντας στο ACTION 24, συνέχισε: «Ελληνικό κασέρι, ίδιας μάρκας, των 400 γραμμαρίων πωλείται στο Λουξεμβούργο 5,9 ευρώ και στην Ελλάδα η συσκευασία των 370 γραμμαρίων πωλείται στα 5,97 ευρώ.

Η ποσότητα στην Ελλάδα είναι μειωμένη κατά 8,1% και η τιμή είναι αυξημένη κατά 2%. Εν τω μεταξύ, ο κατώτερος μισθός στο Λουξεμβούργο είναι 2.000 ευρώ.

Στο Λουξεμβούργο ένα κιλό κατεψυγμένες μπάμιες ελληνικής εταιρείας πωλούνται 7,90 ευρώ και στην Ελλάδα η τιμή του ίδιου προϊόντος είναι 10,48 ευρώ» πρόσθεσε ο κ. Ραυτόπουλος.

«Από τα 233 προϊόντα στο πρόγραμμα της Μόνιμης Μείωσης Τιμής, περισσότερα από 70 ανήκουν σε μια πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στα απορρυπαντικά και στα είδη καθαριότητας.

Είναι μια από τις δύο εταιρείες που κατέχουν το 66% της αγοράς, αλλά απορρυπαντικό στη Μείωση Τιμών δεν έχουν βάλει.

Μόνο μαλακτικό με το οποίο δεν πλένονται ρούχα. Τα απορρυπαντικά στην Ελλάδα πωλούνται ακριβότερα κατά 361% σε σχέση με τις υπόλοιπες 26 χώρες της ΕΕ».