Στις 16 Μαΐου στο Παρίσι θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία από τον διάσημο οίκο Sotheby’s για 75 κομμάτια από τη συλλογή του διάσημου σχεδιαστή εσωτερικών χώρων και συλλέκτη Jacque Garcia ο οποίος τα βγάζει στο σφυρί προκειμένου να εξασφαλίσει τη μελλοντική επιβίωση της εντυπωσιακής κατοικίας του, που δεν είναι άλλη από το τεράστιο και εντυπωσιακό Château du Champ de Bataille στη Νορμανδία.

Πρόκειται για υπέροχο κτίριο, που σχεδιάστηκε αρχικά από τον Louis le Vau, τον αρχιτέκτονα των Βερσαλλιών το 1600, και πριν από 30 χρόνια αγοράστηκε, εγκαταλελειμμένο σχεδόν, από τον Jacque Garcia ο οποίος το αποκατέστησε πλήρως αναδεικνύοντας τη μοναδική ομορφιά του.

Ο Garcia, ο οποίος έχει διακοσμήσει, μεταξύ άλλων, αρκετές από τις αίθουσες των Βερσαλλιών, του Λούβρου αλλά και κάποια από τα πλέον πολυτελή ξενοδοχεία του κόσμου, φιλοξενεί στην οικεία του μια τεράστια συλλογή αμύθητης αξίας.

Δεδομένου, ωστόσο, ότι δεν έχει παιδιά, αποφάσισε να δράσει εκ των προτέρων για την διατήρηση στο μέλλον όλων όσα ο ίδιος κατάφερε να δημιουργήσει.

Έτσι αποχωρίζεται κάποια από τα κομμάτια της συλλογής του προκειμένου τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη δημοπράτησή τους να διατεθούν σε ένα ίδρυμα, το οποίο θα αναλάβει την διαχείριση της περιουσίας του όταν ο ίδιος φύγει από τη ζωή.

Ανεκτίμητα αντικείμενα

Ανάμεσα στα αντικείμενα που δημοπρατούνται ξεχωρίζουν δύο ζευγάρια πολυθρόνες και ένας καναπές, τα οποία φέρονται να προέρχονται από το τουρκικό μπουντουάρ της βασίλισσας της Γαλλίας Μαρίας-Αντουανέτας, στο Φοντενεμπλό, με την τιμή εκτίμησης του καθενός ξεχωριστά να κινείται μεταξύ 400.000-600.000 ευρώ.


Επιπλέον, ανάμεσα στα πολυτελή αντικείμενα που δημοπρατούνται υπάρχει και ένα περίτεχνο ανάκλιντρο, δώρο για το τον γάμο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη με την αυτοκράτειρα Μαρία-Λουίζ, το οποίο είναι διακοσμημένο με ένα πορτραίτο του ζευγαριού και η τιμή εκτίμησής του αγγίζει τα 100.000 ευρώ.