Για ένα μεγάλο διάστημα από το Mother του 2017 μέχρι και το 2019 που ξαναμπήκε σε διαδικασία γυρισμάτων για το Don’t Look Up, η Jennifer Lawrence έδινε στον κόσμο την εντύπωση ότι έχει πάρει μια απόσταση από τη δουλειά για να μεγαλώσει τον γιο της Cy. Έδινε και την εντύπωση ότι θέλει να κάνει περισσότερο επιχειρηματικές κινήσεις στη βιομηχανία του θεάματος, παρά να είναι ηθοποιός.

Τελικά, αυτό δεν είχε και τόση ισχύ, γιατί από το 2019 μέχρι και το 2021 έκανε τα γυρίσματα μιας άλλης ταινίας που βρήκε μπροστά της όλα τα εμπόδια του κόσμου.

Το Causeway, η ταινία της που κυκλοφορεί στο Apple TV από αύριο, είναι μια παραγωγή που γυριζόταν 2 χρόνια, μιας και το 2019 χάθηκαν πολλές ημέρες γυρισμάτων εξαιτίας περιόδων καύσωνα, πλημμύρων, είχαν χτυπήσει μέχρι και κεραυνοί, ενώ κάποια στιγμή η περιοχή όπου γύριζαν, εκκενώθηκε λόγω του τυφώνα Barry. Εκείνο το καλοκαίρι, αυτό του 2019, η Jennifer Lawrence αφοσιώθηκε στον γάμο της με τον Cooke Maroney. Λίγους μήνες μετά, τον Μάρτιο, θα επανεκκινούσαν ξανά τα γυρίσματα. Ήρθε όμως ο Covid.

Στο Causeway η Jennifer Lawrence υποδύεται μια γυναίκα που θήτευσε στο Αφγανιστάν και επιστρέφει σπίτι της για να αντιμετωπίσει τα ψυχικά τραύματα του πολέμου και έναν εγκεφαλικό τραυματισμό. Το να έχει τέτοια μπρος πίσω δεν ήταν και ό,τι καλύτερο για να μπει στον ρόλο. Με κάποιον τρόπο το κατάφερε όμως, γιατί και η ίδια είχε περάσει αυτή την ψυχική κατάσταση όταν έγινε η πρώτη ταινία Hunger Games και της έφερε αυτή τη δημοφιλία.

«Αν έχεις κάθε μέρα ένα μέρος να βρίσκεσαι, πιθανότατα δεν θα ξέρεις ότι υποφέρεις από άγχος και κατάθλιψη μέχρι που θα τελειώσει», εξηγεί για το ότι το να πηγαίνει κάθε μέρα στο γύρισμα, της έδινε ένα σταθερό σημείο.

«Προφανώς δεν μπορώ να ταυτιστώ με το πώς είναι να θυσιάζεσαι για την πατρίδα σου. Αλλά μπορώ να κατανοήσω, διαβάζοντας το σενάριο, το γιατί γίνομαι τόσο συναισθηματική για κάποιον που δε νιώθει να ανήκει κάπου, εκτός κι αν έχει μια ρουτίνα», περιγράφει στους New York Times.

Σε συνδυασμό με το σενάριο, η Jennifer Lawrence έφερε στην επιφάνεια κάποια συναισθήματα που ένιωθε κάθε φορά που κυκλοφορούσε έξω και έβλεπε τον κόσμο να την κοιτάζει, να την σχολιάζει, παπαράτσι να την φωτογραφίζουν.

«Ένιωσα εκτεθειμένη στο γύρισμα. Δεν είχα κάποια προφορά να υιοθετήσω, καμία ψεύτικη μύτη να βάλω, ούτε καν ειδικό φωτισμό στα μαλλιά μου. Ήμουν εγώ μπροστά σε μια κάμερα και επεξεργαζόμουν πράγματα που ήταν πολύ καταχωνιασμένα μέσα μου και μου θύμισαν την περίοδο του Winter’s Bone, όταν η πραγματικότητα και το fiction δεν διέφεραν στο μυαλό μου.

Ένιωσα να είναι κάτι πολύ προσωπικό, σαν εισβολή στο ημερολόγιο μου. Ένιωσα μη ασφαλής. Και ταυτίστηκα με την σχέση της ηρωίδας μου με τη μητέρα της, γιατί κι εγώ με τη μαμά μου έχουμε περάσει τόσα μαζί. Αλλά νιώθω πολύ τυχερή που έχω μια δουλειά όπου μπορώ να φέρω μπροστά συγκεκριμένες πληγές και να τις μετατρέψω σε κάτι τρομερά θεραπευτικό».

Έχουν περάσει 2 χρόνια από εκείνα τα γυρίσματα, η Lawrence ετοιμάζεται να την κυκλοφορήσει για πρώτη φορά έχοντας ρόλο και παραγωγού και γενικώς βρίσκεται πια σε ένα σημείο της ζωής της όπως το είχε φανταστεί στο πρώτο Hunger Games. Τότε, μετά από κάθε γύρισμα, πήγαινε με τους συμπρωταγωνιστές της στο ξενοδοχείο, έπιναν πολύ και κάπνιζαν χόρτο.

Το κυνήγι των παπαράτσι και των δημοσιογράφων ήταν έντονο και τότε η Jennifer Lawrence σκεφτόταν ότι όταν φτάσει στα 40 της, θέλει να ασχολείται μαζί της ο κόσμος τόσο όσο. Να μη φοβάται να κυκλοφορήσει έξω από την υπερπροβολή, να περνάει διακριτικά και να απασχολεί λίγο. Τώρα, θεωρεί πως το κατάφερε. 

Ρόλο σε αυτό έπαιξε και το ότι άλλαξε το επώνυμο της. Πρόσθεσε, για την ακρίβεια, το επώνυμο του άντρα της. Είναι πλέον Jennifer Lawrence Maroney. Μια φεμινίστρια, μια ηθοποιός που πρωτοστάτησε στο να μειωθεί το salary gap μεταξύ ανδρών και γυναικών στο Χόλιγουντ, η για κάποια χρόνια πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός, να ακολουθεί ένα πατριαρχικό έθιμο; Κι όμως υπήρχε λόγος.

«Είχα μια φεμινιστική κατάρρευση για το αν θα αλλάξω το όνομά μου, γιατί το όνομα είναι η ταυτότητα μας, το πρώτο που μας δίνεται. Τελικά, μου άρεσε η ιδέα να μοιράζομαι ένα διαφορετικό επώνυμο με τον άντρα και τον γιο μου και με βοήθησε να κρατάω αυτόν τον κόσμο δικό μου, μακριά από την δημόσια εικόνα μου.

Γεννήθηκα Jennifer Lawrence, αλλά στα 21 μου αυτό το όνομα μου το πήραν και δεν μου το έδωσαν πίσω. Οπότε δεν ένιωσα στον γάμο ότι παρατούσα κάτι. Αυτό το όνομα ήδη ανήκει σε άλλους. Η Jennifer Lawrence είναι η Katniss Everdeen, υποθέτω. Κάπως παράξενο ε..;», λέει με το γνωστό της χιούμορ στον δημοσιογράφο Kyle Buchanan.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Kanye West: Ήθελε να ονομάσει το προηγούμενο άλμπουμ του «Hitler» για τον προφανή λόγο

Jeff Bezos: Τον μηνύει η πρώην οικιακή βοηθός του – Αφήνει αιχμές για ρατσιστικά σχόλια

Βασιλιάς Κάρολος: «Ίσως και να είμαι gay» είχε πει στην Πριγκίπισσα Νταϊάνα όταν τον ρώτησε γιατί δεν κάνουν sex